A Kati Patikában még az unokák is tudják, hogyan őrizzük meg az egészségünket #értékesötletek
2021. július 31. írta: MajorZsuzsanna

A Kati Patikában még az unokák is tudják, hogyan őrizzük meg az egészségünket #értékesötletek

A Kati Patikában még az unokák is tudják, hogyan őrizzük meg az egészségünket.  Dóri polcot töröl, Döme krémet pakol, Ibolya és Kati néni nagy segítségei ők. A Kati Patika ízig - vérig családi vállalkozás. Koronavírus járvány idején sokan rendezték be a kis házi patikájukat az üzletből. Ez az a hely ugyanis, ahol jut idő és van lehetőség személyes beszélgetésekre. Ezúttal Kádárné Vajdovics Ibolyával beszélgettünk családról, üzletről, gyerekekről, és a nehéz időszakokban fellelhető biztos boldogságról. 

2000_5fb95cbd59073.jpg

 TÁMOGATÓI TARTALOM

Több dologért is érdemes mostanában betérni a Kati Patikába. Nemcsak arról beszélek most, hogy persze, lehet immunerősítőt venni, meg gyógynövényes termékeket, hanem inkább arról, ami ott fogad. Kedvesség, beszélgetések, bizalom, és családias légkör. Kati néni még a rendszerváltáskor álmodta meg a Kati Patikát Makón. Igaz, hogy 78 évesen is vidáman és segítőkészen áll a pult mögött, de mindezt a családja támogató erejével teszi.  Kádár Viktort, a fiát sokan ismerik, ő szinte az üzlettel nőtt fel. Bár ma is biztos támasz, ha arról van szó, és az egészséges élet a mindennapjai része, a felesége Kádárné Vajdovics Ibolya az, akivel az üzletben is találkozhatunk. Két gyermekük, Kati néni unokái Dóri és Döme is sokat vannak a patikában. Nekik is természetes a gyógynövények, a vitaminok, a segítőkész légkör. Ez ugyanaz a történet, egy igazi, családi vállalkozás sztorija. Ibolyával sok mindenről beszélgettünk. Szóba került az otthonoktatás, a diólevél és olyan furcsaságok is mint az ezüst kolloid. 

normal_5fb95d6f5c2ae.jpg

Hogyan csöppentél bele a Kati Patika életébe?

 Amikor összeházasodtunk a férjemmel, Viktorral 2007-ben, akkor ő nagyon szerette volna, hogy ott legyek az anyukája, Kati néni mellett a boltban segíteni. Én onnantól ott is vagyok, ennek már 13 éve. A kezdeti súrlódások után összecsiszolódtunk. Kereskedelmi részen volt tapasztalaton, hiszen kereskedelmi végzettségem van. De a gyógynövényeket nem nagyon ismertem. Nagyon sokat tanultam Kati nénitől.  Nagyon sokat olvastam is gyógynövényekről, hogy melyik mire való, mit, mivel szabad, mit, hogyan kell elkészíteni. Melyik részét, mire használhatjuk. Emellett a vitaminokról is tanultam, mi az, amit külsőleg lehet használni, mi az, amit belsőleg is lehet, mind- mind más, sok tanulás kellett ehhez.
normal_5fb95dd305268.jpg

 Megtanultam, hogy mit hogyan kell bevenni, hogy a leghatékonyabb legyen, kinek, mi ajánlott.   Szépen lassan alakult ez ki. Folyamatosan tanulok, akár a mai napig, hiszek abban, hogy folyamatosan fejleszteni kell a tudásunkat. Új készítmények, termékek jönnek, amikről új dolgokat kell tanulni. Nemcsak a Magyarországon vadon termő növényekre igaz ez, hanem akár egy indiai, akár egy kínaira is.
normal_5fb95d5d1d1b9.jpg

Mindig új dolgok jönnek. A sikeres, dolgozó nők általában nehezen tudják összeegyeztetni a családot a munkával. Neked hogyan alakult ez?

Dóri és Döme két igazi csoda az életünkben. Dóri 2009-ben született, akkor két és fél évig megszakadt az, hogy minden nap ott legyek az üzletben. De persze akkor is sűrűn látogattuk a nagyit. Egy ilyen üzletben más dolgozni, mint egy sima boltban.
normal_5fb95dfa968c3.jpg

Miben más? 

Sokkal személyesebb. Aki hozzánk jön, annak nagy része egy panasszal, egy problémával jön egy olyan dologban, ami számára nagyon fontos. Ez az egészsége. Olyan dolgokat oszt meg velünk magáról, a családjáról, amelyek bizalmas információk. Ismernünk kell egymást, beszélgetnünk kell. Ez az a kapcsolat, ami szinte leírhatatlan, mert itt nem vásárló meg eladó van. Hanem ember és ember, barát, ismerős, szomszéd... 
normal_5e1e82fc6e6b5.jpgKati nénivel nagyon szeretnek beszélgetni a törzsvásárlók, hiszen van, aki 10, 20, 30 éve jár hozzánk, vagy a családja. Sokkal nyitottabbak az emberek egy ilyen helyen, mint egy átlagos boltban. Bizalommal fordulnak hozzánk. Igyekszünk mindenkinek segíteni. 

Hogy folytassam a mesélést, 2012-ben költöztettük át az üzletet a mostani helyére. Ez egy nagy munka volt. A felújítás, mindent átnézni, újra rendszerezni, nagy munka volt. Dóri akkor kezdte az óvodát. A régi üzletbe öt kis vállalkozó volt, itt viszont már egyedül voltunk. Sokkal intimebb, személyesebb lett minden. Ami itt elhangzik, azt senki más nem hallja.  Ez a kis takaros üzlet a Makovecz térnél, ez sokkal jobban a miénk lett. Itt már felváltva dolgoztunk. 2015-ben megszületett a kisfiunk, Döme. Ott ismét kiesett egy két év, volt egy kolléganőnk, aki besegített addig, amíg én nem dolgoztam. Nagyon jól harmóniába kerültünk, és nagyon vevő centrikus volt, jó kedélyű, mint mi. Ezután, amikor újra visszatértem, ketten maradtunk a mamával. 
normal_5fb95dd305268_1.jpg

 Az idei év a koronavírus miatt elég sok lemondással járt, nektek át kellett valamit alakítani? Kati néni benn volt végig az üzletben, vagy inkább otthon maradt, hogy vigyázzon magára?  

Mivel a veszélyeztetett korcsoportba tartozik, Kati néni nem dolgozott, nem is akart személyesen bejönni az üzletbe, vigyázott magára. Januárban volt egy műtéte, mire már rendbe jött, addigra jött a vírus, így továbbra is vigyázni a kellett magára. Egyedül maradtam az üzletben. De a gyerekek is ott voltak, nem volt se iskola, se óvoda, de az üzletnek is mennie kellett, nem lehetett bezárni, mert fontos volt a forgalom.  Az emberek pedig csak jöttek és jöttek, hozzánk fordultak segítségért, tanácsot kérni jöttek, sok immunerősítő fogyott.
normal_5ed4264d3bdeb.jpg

Megmaradt a nagy bajban is a belénk vetett bizalmuk, végig mellettük voltunk és vagyunk.   Rengeteg vitamint elvitték ebben az időszakban. Komplett házi patikákat segítettünk berendezni. Fertőtlenítőket, gyógynövényeket vittek tőlünk. Maszkokat is árulunk. Próbáltunk alkalmazkodni ehhez a különleges helyzethez, minden olyan dolgot megpróbáltunk beszerezni, amire hirtelen szükség volt, és segített az embereknek.  
normal_5ced6da973f27.jpg

Nagyon sok gyógynövényt elvitték az utóbbi időben.  Kakukkfüvet például, aminek immunrendszer erősítő, vírusölő hatása van. Kamillát, teafa olajat is vitték. Ennek külsőleges fertőtlenítő hatása van. A teafa olajból alkohollal, vízzel keverve nagyon jó külső fertőtlenítőt lehet készíteni. Nagyon fogyott az ezüst kolloid. Belső, fertőtlenítő hatása van. 


normal_5cee7c3e61957.jpg

 Rengeteg C és D vitamint, multivitamint vittek. A legújabb a béta glükán. Erről azt kell tudni, hogy az alvó sejteket felébreszti. Az immunrendszerünket felturbózza. Az ilyen készítményekből nagyon sokat elvitték. Diólevelet is vittek, csipkebogyót. A diólevélnek van egy gyulladáscsökkentő hatása, az is inkább, kúraszerűen használva, hat héten keresztül, teaként kell inni. Nagyon sok homoktövist vittek, ennek ugye nagyon magas a C vitamin tartalma. Nem volt unalmas időszakunk. Hála az égnek, tényleg amiben csak tudtunk segítettünk mindenkinek, aki bejött hozzánk.
normal_5cdbdb3fd36df.jpg

 Erre még rájött az online otthonoktatás időszaka is...

Több dolgot kellett egyszerre csinálom, figyelni az online otthonoktatásra is például. Dóri hétfőtől péntekig benn volt a boltban, és ott tanult velem. Minden eszköz adott volt neki ahhoz, hogy ő tudjon tanulni. Megoldottuk. A férjem, Viktor is sokat dolgozott a munkahelyén, voltak nehéz napok, de összefogtunk és közösen a családdal túléltük. Nehéz volt. Pluszban, még figyeltünk a szülőkre nagyszülőkre, hiszen ő különösen veszélyeztetett kategóriába tartoztak.  
normal_5fb962c35eae1.jpg

A gyerekek is besegítettek? 

Persze. Volt, hogy Dóri törölgette a polcokat. Ők igazából már megszokták ezt, hogy ott vannak, együtt élnek az üzlettel. Ez a mi kis család üzletünk, ezt ők is így látják, érzik. Dórinak a matekban sokat segített az, hogy ott volt egy árazásnál, látta, hogy mondjuk hogyan alakul ki valaminek az ára.   Van egy aranyos sztorim is Dömével. Pici volt még, talán két évvel ezelőtt, bent volt délután az üzletben velem, jött egy bácsi kért egy krémet. Döme megfogott egyet, és odaadta neki: Tessék, itt a krém! -mondta. Persze elnevettük magunkat. Teljesen átszellemülve, úgy viselkedett, mint egy felnőtt eladó.  Nagyon aranyos volt.  
normal_5fb9630383a8d.jpgDóri szokta, még mondani, hogy: Anya, te olyan kedves vagy a vevőkkel! Ez nagyon jó érzés, hogy a gyerek is látja, hogy hogyan kell a pult másik oldalán viszonyulni a vevőkhöz. Látják ők is, hogy én mit csinálok, és nekik ez egy természetes dolog lesz.  Otthon már ők automatikusan használják maguktól a vitaminos fiókot. Mindenki magának kiveszi a megfelelő vitamint, a napi rutinhoz ez már hozzátartozik. Ők olyan gyerekek, akik tudják, hogy naponta be kell venni a vitaminokat, nem csak akkor, ha mondjuk náthásak vagyunk, vagy valami gond van, hanem nekik ez egy rendszeres alap dolog.  Imádnak teázni. Ismerik a gyógynövényes teákat is, nagyon szeretik is. Kérik otthon. A gyümölcstea nagy kedvenc természetesen, de én bele szoktam csempészni egy kis hársfavirágot, bodzavirágot, meg egy kanál mézet. És ezt észre sem veszik, és megisszák, mert magát az ízét szeretik.

normal_5fb95d0367212.jpg

A férjed, Viktor együtt élt kiskorától ezzel, biztosan jó példa ő is, hogy neki is természetes a vitaminok, gyógynövények fogyasztása, nem?

Igen, neki teljesen alap, hogy ha kicsit köhint egyet, vagy érzi, hogy valami bujkál benne azonnal beveszi a mindent is ölő kapszulánkat, ami egy vírus-, baktérium- és gombaölő egyben, és tényleg mindent elpusztít, ezt a vevőink is nagyon viszik. Viktor a mai napig nagyon sokat segít, ott van a háttérben, mindenben lehet rá számítani. Nagyon komolyan veszi az egészségét, és nem csak akkor, ha beteg, hanem a napi rutinban ott van nála. Ezt a megszokást adjuk tovább a gyerekeknek. 

Szeretnétek, ha tovább vinnék majd az üzletet? 

Igen, én nagyon szeretném, hogy ha lesz kedvük hozzá, akkor csinálják majd, vagy legalább az egyikük. Én azt mondtam, 50 évet akarok ebben dolgozni, és nagyon szeretem, a mindenem, de utána jöhetnek ők! Ez egy igazi, ősi családi vállalkozás, jó lenne, ha majd tovább élne velük.    

 

Kati Patika elérhetősége Facebookon: http://www.facebook.com/katipatika

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4616643964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása