Amikor Makovecz Imre szózatot énekelt
2017. szeptember 29. írta: MajorZsuzsanna

Amikor Makovecz Imre szózatot énekelt

Nem ismertem, csak interjúk kapcsán. Jöjjön egy történet róla, ahogyan én láttam őt...

imre.jpg

 

Címlapfotó: Makovecz Imre, forrás: makovecz.hu

Kapott ő hideget, meleget. Személyén keresztül bírálták a makói városvezetést és támadták a fürdőberuházást. Szidták, amiért szoci polgármesternek dolgozik. A fürdő alapkő letételekor, az ünnepség végén, a záróbeszédek után, odalépett a mikrofonhoz és elénekelte szózatot. Nem volt a forgatókönyvben, pislogott hangosító, pislogtak a szervezők, és pislogott ott mindenki. Azután meg törölgettük a szemünket. Pedig már akkor is azt beszélték, hogy nagyon beteg.

Mégis mindig "haza" jött. Részt vett a bejárásokon. Mindenkihez volt szava, őszinte szava. Nem kertelt, nem hazudott, nem nyalta senkinek a seggét. Tette a dolgát. Egyszer leült a fürdő bejáratához, az első alkalommal, amikor már a lakosság is körbenézhette belülről az épületet. Ott volt mindenki. Az öltönyös emberek, a vezetőség, talán még maga a Jóisten is. Félrevonult és leült az egyik lépcsőre.

Rágyújtott.

Kifújta a füstöt, egyedül volt.

Ott és akkor.

És láttam, hogy elégedett.

 

 

Major Zsuzsanna, újságíró

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8212910841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása