Duális Képzőhely lett a Kati Szalon #értékesötletek
2021. augusztus 16. írta: MajorZsuzsanna

Duális Képzőhely lett a Kati Szalon #értékesötletek

2000_5f72c01f7505d.jpg

 A lábunk legalább annyira fontos, és annyi figyelmet igényel, mint bármelyik testrészünk. Ezt vallja Szabó Lászlóné Kati, aki 10 éve kezdett el kéz- és lábápolással, műköröm építéssel foglalkozni. Szeret segíteni az emberek hétköznapi problémáin. Azt vallja, a legfontosabb az egészséges, elégedett vendég, aki pihenhet is kicsit a kezei között. Üzlete egyre nagyobb, nem régen Bemer Fizikai Érterápiás szolgáltatással bővült a tevékenységeinek köre. Most pedig Duális képzőhely lett a Kati Szalon.

 

PR CIKK/REKLÁM/HIRDETÉS

Szabó Lászlóné Kati, gyógypedikűr szakoktatóval, a Kati Szalon tulajdonosával 2017 szeptemberével készült interjú az Értékes Ötletek Blogra. Emlékszem, a makói kórházzal szemben lévő üzletében találkoztunk először. Örömmel mutatta meg az eszközeit, és mesélt a hivatásáról, a kezdetekről. 2021-ben pedig már Duális képzőhely is lett a Kati Szalon, vagyis Kéz- és lábápoló technikus és fodrász technikus szakmák tanulóit várja, már akár közvetlenül a 8. osztály után. 

2000_5f72c0af26e18_1.jpg

Szabó Lászlóné Kati, gyógypedikűr szakoktató, Kati Szalon: Korábban könyvelő voltam, a gyerekek megérkezése után úgy gondoltam, hogy olyan elfoglaltságot szeretnék keresni, amiben többet tudok társalogni az emberekkel, és nem annyira magányos, mint a billentyűzet ütögetése. Ezért 10 évvel ezelőtt elvégeztem a kéz- és lábápoló, műkörömépítő szakmát. Csatoltam hozzá a fodrászatot, és elindultam ezen az úton, illetve sokan ismerhetnek arcfestőként, csillámtetoválóként és hennafestőként, hiszen a városi és környékbeli rendezvényeken találkozhattak velem. Rendezvényekre, szülinapokra kitelepülök és átvarázsolom a gyerekeket.

2000_5f72c0cfae947_1.jpg

 Az évek során egyre inkább a lábápolás irányába terelődött a tevékenységem, a szép körmök készítése mellett. Megszerettem nagyon azt, hogy segítek az embereken. Enyhítem a fájdalmukat, minőségibb életet élhetnek. Jelmondatom, hogy: nincs kezelhetetlen eset! Gyűjtsenek bátorságot és keressenek fel a problémáikkal! Tévhitet szeretnék eloszlatni, miszerint a gyógypedikűr vérzik, vágunk, és mindig fájdalmas! Az általam kifejlesztett technológia és a modern technológia, ami Makón egyedülálló, biztosíték arra, hogy a vendégeim nem szenvednek a kezelések alatt! Pedikűrgép is van, ami a kezelés alatt kellemes levendula illatú fertőtlenítő folyadékkal kényezteti a bőrt! Sőt vannak vidám pillanatok, hiszen a kellemes masszázs alatt érintek „kacagó pontokat” 

2000_5f72c096809f1_1.jpg

A lábunk legalább annyira fontos, és annyi figyelmet igényel, mint bármelyik testrészünk. Csecsemőkortól kezdve egész életünk során figyelemre van szüksége. A pici babák körmeinek vágása nagyon óvatos munka, szoktak is az anyukák aggódni miatta, pedig fontos, nehogy sérülés érje a körömágyat, helyesen legyenek vágva a pici körmöcskék. Csecsemők, kisgyermekek körmének ápolásával is fordulhatnak hozzám bizalommal, és mindig lapul a csoda dobozomban egy kis meglepetés az apró vendégeimnek! Amikor talpra állnak, a járáskor sem közömbös, milyen érzés tölti el őket, egy visszanőtt köröm fájdalmas negatív élményt okozhat, akár torzulhatnak is a lépések, rossz járás, tartás alakulhat ki.

2000_5f72c0e467b67_1.jpg

Később felnőttként is, egy rosszul választott lábbeli, a munkában hordott acélbetétes bakancs, gumicsizma, edzés, sportolás közben a fokozott terhelés bőrkeményedés majd tyúkszem, illetve mély, fájdalmas repedés kialakulását okozhatja. Gyakori probléma a benőtt köröm, ami minden korosztályt érinthet. Fertőződés és elhanyagolás miatt akár csonkoláshoz is vezethet. Erre is megoldást tudok nyújtani, fájdalommentes kezeléssel, a körmök növekedésének szabályozásával, személyre szabott kezelésekkel.

2000_5f72c10a914f5_1.jpg

Érdekes tény, hogy az emberek jelentős része nem tudja, hogy körömgombája van. Nem kell szégyellni, bármilyen elváltozást észlelnek, keressenek fel. Érdemes időben eljönni hozzám, a fertőződés mértékétől függően kezelhető a probléma.   Nagyon igaz ebben az esetben is, hogy nincs reménytelen eset. Speciális ápolást igényelnek a diabéteszes lábak, érzékenységüknél fogva. Súlyos balesetek történhetnek a szakszerűtlen kezelésük miatt.

2000_5f72c12248a11_1.jpg

Másik nagy probléma a körömrágás. A bacilusok 90 százaléka a kezünkön van, ezért sem egészséges, a mellett, hogy nem szép, és sérüléseket okoz a bőrön, a körömlemezeken. Fertőzéseket vihetünk be a szervezetünkbe, több okból sem jó. Erre megoldás az az új technika, amit használok. Kamaszok, gyerekek, férfiak, nők is jöhetnek hozzám, le tudom őket szoktatni a körömrágásról.  Ezzel a technikával készített köröm egészséges lesz, nem lehet lerágni, kálciummal és e vitaminnal dúsított, segíti a körömnövekedést. Kiegészítő krém csökkenti a gyulladást. Műkörmöket is készítek, új technikával, Polimer Mátrix ami az iparból jutott el a szakmába.  Hosszút, rövidet, mindenképp olyat, ami tartós, esztétikus, új generációs műkörmöket! Kézi festéssel, és dekoratív egyedi díszítésekkel, a legújabb trendek szerint!

2000_5f72c13e92f17_1.jpg

A fájdalom enyhítése mellett azt is szeretem, hogy egészségesebbé tehetem a vendégeimet. Nálam mindig először a probléma gyökerét kezeljük, az egészség az első, azután szépen, esztétikussá alakítom a látványt. Mindent folyamatosan fertőtlenítek, minőségi anyagokkal dolgozok, közöttük olyanokkal, amiket én magam fejlesztettem.

Arra is tudok javaslatot adni, hogy otthon mivel ápolják a lábukat és mivel őrizzék meg az egészségüket. Segítségemre vannak ebben az AVON termékei és a Natural Immune Control System szegedi cég  probiotikumokat és ásványi anyagokat is tartalmazó készítményei melyek segítségével megoldhatják problémáikat, és még egy kis plusz jövedelemhez is jutnak, ami idővel nem mellékes, hiszen mindkét termék forgalmazásához és hálózatépítéshez  munkatársakat keresek. A legfontosabb az elégedett, egészséges vendég, aki egy kicsit ki is piheni magát nálam. Egymásnak ajánlanak az vendégeim, ez nagyon jó érzés.

2000_5f72c155400c7_1.jpg

Nekünk, vállalkozónőknek a második műszak a család, bármit is csinálunk. Egyszerre kell dolgozó nőnek, anyának, feleségnek, háziasszonynak lennünk, ez sok szerep, és nagy segítség egy megértő, szerető család, aki segít ebben. Nekünk pedig időt kell szakítanunk néha arra, hogy csakis velük lehessünk.

Azoknak is adott tanácsot, akik most vágnak bele valamibe: Legyen egy céljuk, amit meg akarnak valósítani, mérlegeljék a lehetőségeiket, anyagit, emberit egyaránt, és ne veszítsék el a lelkesedésüket, a kudarcok és nemek hallatára. Mindig vannak rosszabb, és jobb időszakok, ahogyan az életben, az üzletben is. Szakítsanak időt a pihenésre és a továbbképzésre is.

2000_5f72c16e8d2a2_1.jpg

Most, 2020. szeptember 28-án, 3 évvel később arról mesélt, hogy valóban sikerült véghez vinnie a tervezett bővítést, fejlesztést. Néhány lépéssel az egykori szalonja mellett egy sokkal nagyobbat alakított ki. Újdonság, hogy BEMER Fizikai Érterápiát   is végez, egy külön erre a célra kialakított helyiségben. A vírus miatti szabályozásokat természetesen nagyon komolyan veszi, folyamatosan fertőtlenít, hagy időt a vendégek között arra, és minden szabályt betart, hiszen, ahogy mindig is mondta: az egészség a legfontosabb, és ő azért dolgozik, hogy az mindenkinek minél jobb legyen.

2000_5f72c1ce08604_1.jpg

Azt mondta, az idők során kialakultak ezek a tapasztalatok, nagyon szeret ezzel foglalkozni. Érezni, hogy segíthet. "Először az otthonomnál nyitottam üzletet, majd hamar egy másikat az SZTK- val szemben, a Kálvária utca 1. szám alatt, majd közvetlen mellette, egy sokkal nagyobb szalont, ami Bemer Fizikai Érterápiás kezelésekre is alkalmas, valamint a fodrászatnak így nagyobb teret biztosít. Ez Makón az  Apaffy u. 21/A alatt van"- mesélte.

2000_5f72c1b28c8fe_1.jpg

Maga a BEMER terápia azért hasznos, mert fájdalom- és vegyszermentesen segíti a szervezetet. Növeli a szellemi és fizikai potenciált, erősíti az immunrendszert, hatására a gyógyszerek és vitaminok hatékonysága érezhetően megnövekszik. Javítja a vérkeringést, a mikroerek mozgását segíti, pozitívan lehet vele a különböző betegségeket befolyásolni: magas vérnyomás, izületi fájdalmak, cukorbetegség, szervi, keringési rendellenesség, visszér alvászavar, demencia, ekcéma, pikkelysömör.  Akik kipróbálták, energikusabbak, frissebbek lettek, és jótékony hatással volt az egészségükre. Célom, hogy minél több emberrel megismertessem a technológiát, és kevesebben szenvedjenek a betegségektől. A gépek bérlésére és értékesítésére is lehetőség van folyamatos tanácsadással, hiszen ez komoly orvostechnikai eszköz.

 

Elérhetőségek: Makó Apaffy  u. 21/A, a kórházzal szemben, katiszalonmako@gmail.com, +36 30 4083074, www.katipedi.5mp.eu

Major Zsuzsanna, hírmenedzser

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7416646770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása