Egy jó vállalkozó képes elengedni, és újat teremteni  #értékesötletek
2021. július 29. írta: MajorZsuzsanna

Egy jó vállalkozó képes elengedni, és újat teremteni #értékesötletek

Egy jó vállalkozó nem ragaszkodik semmihez, ami nem a legjobbat teremti meg. Egy jó vállalkozó szerintem képes mérlegelni, ha arról van szó, és felelősségteljes döntéseket hozni. Visszatér az Értékes Ötletek Blog. 

17426208_771620599681060_7133089040766034372_n.jpg

Az Értékes Ötletek Blog hatalmas előnye az volt, hogy a semmiből építettem fel, együtt olyan emberekkel, akiknek szimpatikus volt beállni az értékteremtő hírközlés mellé. Akik azután meg merték magukat mutatni. Rengeteg érték kerül felszínre. Az újságírói szakmám alatt ezt a munkát szerettem a legjobban. Mert csak az enyém volt. Független, igazi. Együtt nőtt egy pontig. Ehhez a ponthoz térek most vissza. 

Lesznek ilyen blogbejegyzések, mint régen a fejlődésünkről. Továbbra is őszinte, igazi tartalmak jelennek meg. Minden esetben én döntök róla, mi kerül ki a blogra. 

Ez mindig is egy igazi, őszinte blog volt. Független, és olyan, ami nem kamuzik neked, és nem akar rád erőltetni semmit, csak felmutat. Még csak nem is termékeket, hanem embereket, élethelyzeteket, értéket, küzdelmet, sikert, kitartást, megoldásokat...mert az élet ilyen.

Az egyik nagy sikertörténete az, hogy olyan dolgokat mutatott fel, olyan embereket, történeteket, amiket más nem. Vagy olyan formában, ahogyan más nem. 

A másik egyértelműen a Milliós Blog Projekt. Amikor még nagyon ismerték Magyarországon azt a szót, hogy közösségi médiafinanszírozás...mi mégis megteremtettük. Ráadásul egy olyan teljesen egyedi formában, ami sem előtte, sem utána nem létezett.

10 hónap, 10 vállalkozó és az Értékes Ötletek Blog. Erről szólt a projekt, amihez hasonlót, még sosem csináltunk. Segítségével több ezer ember olvashatott olyan történeteket, amikről nem hallott volna. 

team-3373638_960_720.jpg

Köszönettel tartozom a Milliós Blog Projekt résztvevőinek, amiért támogatták az Értékes Ötletek Blog működését, 10 hónapon át. Egy köszönőlevelet is megfogalmaztam nekik, többek kötött ezekkel a sorokkal:

A támogatásukkal a legértékesebb dolgot adták nekem: lehetőséget és időt. 10 hónapot arra, hogy ismertebb legyen, hogy minél több olyan tehetséges embert mutathassak meg, akikről kevés szó esik.  

30422434_1884811661551524_1895311585_n.jpg

Tudtad, hogy 2017. augusztus óta 2018. május végéig több mint félszáz anyag jelent meg kifejezetten a Milliós Blog Projekt támogatásával? Összesen több mint 200 értékes ötletet mutattunk már fel. A cikkeket Milliós Blog Projekt fülre kattintva találod.


Nekik köszönhetően adhattam hírt többek között arról, hogy:

„Ösztöndíjjal jutott ki a világ egyik legcsodásabb helyére a magyar Nemes Mercédesz. Blogot és facebook oldalt indított, hogy beszámolhasson erről a kalandról.”

„Két srác, egy gitár, és egy elképesztően látványos hely! Én csak ámultam! Nézd meg ezt a magyar feldolgozást! Klippremier az Értékes Ötletek Blogon! Interjú Majoros Péterrel és Tóth Árpáddal a The9Strings tagjaival az új dal kapcsán!”

 „Nagy Ildikó utazásszervező saját útjait csak a Trianon idejében, a Nagy-Magyarországtól elcsatolt településekre szervezi. Csodálatos tájak, hatalmas vendégszeretet, nyugalom és feledhetetlen élmények jellemzik ezeket. Ildi hivatásának tekinti, hogy igazi élményeket és emlékeket adhasson ezzel azoknak, akik felkeresik őt. Olvasd el az ő történetét!”

„Kelemen Gabriella leselejtezett könyvekből készített alkotásai vonzzák a kíváncsi tekintetetek. Egy tappancs, egy bagoly vagy egy szívforma, esetleg egy karácsonyi dekoráció kel életre. Másképpen fogsz nézni a könyvekre ezentúl.”

„Hat éve nem találkozott nála fiatalabb autóversenyzővel Vörös Marci. Imád vezetni, hamarabb tanulta meg ezt, mint a biciklizést. Rendszeresen jár versenyekre, külön engedéllyel már a felnőttek között is indulhat. Videó + interjú.”

„Kincses Tina nagy álma, hogy gyermekpszichológus legyen. E mellett szeretné motiválni az embereket, és iránymutatást adni abban, hogy ne szégyelljék a problémáikat, hanem keressenek fel szakembert.”

„Fából és jégből is készít láncfűrésszel szobrokat Bárdi Andrea. Nem csak ebben jó. Számos képző- és alkotóművész tanult tőle rajzolni, festeni, életre kelteni a teret, a színeket és fényeket. Andi azt vallja, mindenki másban tehetséges,  arra törekszik, hogy felkeltse az érdeklődést a rajz és a képzőművészet iránt. De erről sokkal, sokkal többről van szó.”


„Egy kicsit Salvador Dalí, egy kicsit Csontváry, egy kicsit Szekeres. Peti hobbifestő egyelőre, de szeretne egyszer akár ebből élni. Kátai Tamás és Zdislaw Beksinski az ihletői, nála a művészet nem egységes, univerzális, mégis lefordítható a saját nyelvünkre.” 

...és még nagyon sok más történetet.

 eletmento-tetovalas-lifeguardtattoocom-foto0024_2.jpg

Nekik köszönhetően olvashattak először az Értékes Ötletek Blogon az Életmentő Tetoválásról, ami azóta világméretű porgrammá nőtte ki magát.

Segítettünk a Gifthunternek, hogy minél többen szavazzanak rá az Ötletgazdag pályázaton, végül a döntőbe jutottak! Hétköznapi szuperhősöket mutattam meg, vidéki vállalkozási ötleteket gyűjtöttem össze.

Hírül adtam, hogy Márton Gábor teknősöket mentene a Csendes-óceánból, vagy írtam Boros Bea blogjáról, és arról is, hogy Bertus-Barcza Anikó kalandos játszóházat készített, ami bejárja az országot. 

Exkluzív interjút készítettem Hupuczi Péter fotós- vloggerrel. Olvashattak az emberek Helgáról, és arról, hogy milyen csodás kézműves termékeket készít, és arról is, hogy beteg gyermekeknek gyűjt adományokat a Hetedik Bekezdés győri rockzenekar. Béka Bogiákról is írhattam, akik rászoruló gyermekeknek gyűjtöttek adományt.

A projekt során lehetőséget adtam arra, hogy saját hírekkel is bekerülj a blogra, ezzel a lehetőséggel nem mindenki élt, vagy nem mindenki élt még.

Mérhetetlenül hálás vagyok a támogatásért, nem felejtem el neked, hogy mellém álltál a kezdeteknél...
...Szeretném, ha úgy éreznék a sok, sok leírt dolog mellett, hogy neked is megérte, hogy igazán jót tettél, és ezért jót is kapsz vissza. A Milliós Blog Projekt egy olyan projekt lett 10 hónap elteltével, amivel mindenki a többszörösét nyerte.
Köszönöm mindenkinek, aki a megosztásokkal segítette a cikkek népszerűsítését, aki beszélt rólunk, aki velünk van. Megyünk tovább!

Major Zsuzsanna, hírmenedzser

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5816642644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása