Teljesülhet-e két fiatal álma, ha lakótelepen akarnak szórakozóhelyet nyitni? #értékesötletek
2018. február 22. írta: MajorZsuzsanna

Teljesülhet-e két fiatal álma, ha lakótelepen akarnak szórakozóhelyet nyitni? #értékesötletek

Még ki sem nyitott a Garden Café&Bar, vannak akik máris azt szeretnék, hogy zárjon be. Két makói fiatal új közösségi színteret hozna létre, kulturált szórakozási lehetőséggel. A lakók azért félnek a nyitástól, mert korábban sok volt a hangoskodás, a fiatalok állítólag teleszemetelték a lakótelepet. Kis magyar valóság, interjú az új hely megálmodóival. Ismerd meg őket! 

28381939_850541095128247_1415921235_n.jpg

Ez a kép photo shoppal készült. Az eredeti falon még nincs ott az új név. Vajon ott lesz?

Törött üvegeket hagytak maguk után, felborigatták a kukákat, hangosak voltak- ezekre panaszkodnak a makói Ráday- lakótelep lakói. Ez a helyzet lehetne bármelyik kisváros, akármelyik lakótelepén. A Pallas Pub sokáig volt nyitva, később bezárt, most az épületet felújítják. Új közösséget szeretnének kialakítani, más bérlők, más stílusban, máshogyan.

Baranyi Nagy Krisztián és Gesztesi Dávid, az új hely: Garden Cafe és Bar ügyvezetői válaszoltak a kérdésekre ebben a furcsa helyzetben. 

Még ki sem nyitottatok, de a lakók már azt akarják, hogy zárjatok be, miért?

Szerintünk az eddigi negatív tapasztalatok miatt nem szavaz nekünk túl nagy bizalmat a lakóközösség. Mi nem az előzőeket szeretnénk folytatni, hanem egy teljesen új dolgot létrehozni. Szeretnénk, ha a lakók először tőlünk informálódnának, és utána mérlegelnék, hogy mit gondolnak erről az egészről.

Miért nyit két fiatal vállalkozó egy kisvárosi lakótelepnél szórakozóhelyet, bárt?

Mert igényt látunk rá, szeretnénk ha a fiatalok minőségi kikapcsolódást találnának a városban is, helyben. Egy olyan hely létrehozása a cél, ahova a szülők is aggodalom nélkül engedik el gyermekeiket. Másrészt nekünk ez egy önmegvalósítás.

alcohol-2700529_960_720.jpg

Mivel foglalkoztok, miért vágtatok bele?

Mindketten két teljesen más területen üzemeltetünk vállalkozást. 

Milyen elképzeléseitek vannak? Kávézó lesztek vagy inkább bár?

Szerintünk mindkettő irányvonal megfér egymás mellett, a Garden adottságaiból, és a két stílus időbeli eltérése miatt. Szeretnénk minőségi kávéval és italokkal kiszolgálni a leendő vendégeinket, a fiatalokat klasszikus játékokkal, csocsóval és dartsszal igyekszünk csábítani. Ezek mellett szeretnénk egy vízipipás sarkot kialakítani, mert a fiatalok szeretik és a városban nincs olyan hely ahol lenne hasonló. Lesz egy elkülöníthető VIP részlegünk, ahol társaságok otthonos közegben érezhetik magukat. Tavasztól megújul majd a kerthelyiség is.

girl-1064664_960_720.jpg

Elsősorban közösség kialakításában gondolkoztok. Hogyan képzelitek el ezt?

Az a tervünk, hogy egy összetartozó törzsközönség, közösség alakuljon ki, egy baráti, családias légkör, ahol ezek az emberek a sajátjuknak érezhetik a helyet, és egymás miatt járnak, az összes többi szolgáltatásunk csak hozzáadott értékként szerepeljen. Mi csak ezekkel a plusszokkal tudjuk segíteni a közeg kialakulását.

A bár egy lakótelepen van. Az ott lakók máris félnek tőle, hogy hangos lesz, mint korábban, vagy a fiatalok majd rongálnak, hangoskodnak. Próbáltatok velük beszélni? Milyen megoldásaitok vannak erre?

Mi a lehetőségeink szerint próbáljuk kordában tartani a vendégeket, sajnos minden egyes embert nem kísérhetünk haza, de a fő célunk az, hogy a rongálás meg se forduljon senki fejeben. A lakóknak igyekszünk majd kedveskedni és kedvezni. Idővel szeretnénk tartani egy mini fórumot, ahol személyesen mondhatják el észrevételeiket.

nokia-623939_960_720.jpg

Most azt érzitek, hogy szeretnétek valami jó dolgot teremteni, de meg sem hallgatnak titeket, és rögtön elítélnek?

Hasonló érzések kavarognak bennünk, emiatt nem ítélünk el senkit, mindenki a megszokások alapján ítélkezik, és nehezen nyit az új felé.

Ki fogtok nyitni? Mikor?

Ki fogunk nyitni, amint elkészül a felújítás minden apró részlete, nem szeretnénk ha bármiben is hiányt szenvedjenek a vendégeink. Inkább később nyissunk, de legyen minden tökéletes. Az ismeretlen ítélkezés sajnos a társadalom velejárója, ennél sokkal fontosabb dolgunknak tartjuk a hely életre keltését.

drink-1870139_960_720.jpg

Meg lehet győzni valakit ész érvekkel, ha sokéves harag és düh beszél belőle? Az ott lakók azt mondják sok rongálás volt, kocsiablakok törtek be, és ettől félnek, hogy ez lesz.

Nem érvelni szeretnénk, hanem a hely üzemeltetésével bizonyítani. A félelem jogos, ha a múltból indulunk ki, de a mi célunk egy olyan közeg létesítése ami alapjaiban ítéli el ezt a viselkedés formát.

Szerintetek van egyetlen lakó is, aki szeretné, hogy kinyissatok? 

Tudomásunk szerint természetesen van aki várja a nyitást, de mi azt szeretnénk elérni, hogy az ellenzők táborának nagy része is vendégünkké váljon, és szeresse a Gardent. 

Major Zsuzsanna, újságíró, hírmenedzser

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8413690598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása