Andi ajándékotthona egy kézműves paradicsom #értékesötletek
2017. május 06. írta: MajorZsuzsanna

Andi ajándékotthona egy kézműves paradicsom #értékesötletek

Andi imád varrni, az üzletében egy külön kis kuckót is berendezett, ahol új termékeket készít. Mindig van valami új ötlete, Anyák Napjára például kis díszpárnákat varrt. Az Andiland - ajándékotthon már nevében is csábító, tele van csupa szép portékával, azoknak mindenképpen érdemes benézni, akik szeretik a kézműves termékeket, vagy az egyedi ajándékokat, a vintage vagy a  country chic stílus. Az üzletben isteni levendulaillat van!
img_0855.JPG

 Mi volt a legértékesebb ötleted?

Németh Csabáné vállalkozó-manager mérnök, textilműves, Andiland - ajándékotthon: Gyermekként is szerettem rajzolni, festeni, és mindig érdekelt a művészettörténet. Érettségi után  rajz-földrajz szakra jelentkeztem a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolára. Sajnos az élet máshogy alakította a sorsomat. Az alkotás iránti vágy és szeretet azonban megmaradt bennem.  Ennek egyik megnyilvánulása a 2008-ban megnyitott Mediterrán Otthon nevű lakberendezési – ajándék üzlet volt. 

img_0848.JPG

Később családi okok miatt meg kellett szüntetnem ezt a fajta tevékenységet. 2011- ben egy véletlen folytán a kezembe akadt egy „Tilda” könyv, amelyet Tonne Finnanger grafikus jelentetett meg.  Akkoriban Magyarországon az ilyen jellegű könyv még újdonság számba ment. Annyira elvarázsolt a textil babák, mackók, lakásdekorációk világa, hogy elkezdtem őket készíteni a könyvekben lévő szabásminták, leírások és ötletek alapján.

20160924_115126_2.jpg

Autodidakta módon tanultam meg varrógéppel varrni, és sok-sok munkával alakultak, tökéletesedtek a kezem alatt a figurák. Egy idő után  már magam is terveztem  termékeket.  Ahogy elkezdtek szaporodni ezek a kis kedvességek, sorra megtaláltak a különböző értékesítési lehetőségek is. A kézműves termékek iránti igény kialakulása, és ismertté válása itt Makón és környékén erre az időszakra tehető. 2015-ben felmerült az a kérdés, hogy mi lenne, ha nyitnék egy olyan üzletet, amely ötvözi a korábbi  lakberendezés -ajándékboltot és a  kézműves termékek értékesítését.  Így született meg az ANDILAND – ajándékotthon üzlet.

20170322_180111.jpg

Hogyan építetted fel?  

Eredeti végzettségem vállalkozó - manager mérnök, ezért a vállalkozás létrehozása, felépítése nem jelentett nehézséget.  Egy aprócska gond azért volt. Ahhoz, hogy a saját üzletemben árulni tudjak, kereskedelmi végzettségre is szükségem volt. Ezért 2015- ben elvégeztem egy OKJ-s boltvezetői tanfolyamot. Így minden adminisztratív akadály elhárult az útból, hogy megvalósítsam az elképzeléseimet.

img_0851.JPG

Az ajándék nagykerek a korábbi bolt miatt adottak voltak így ezek felkutatása sem okozott problémát. A bolt kínálatának kialakításánál elsősorban a most közkedvelt vintage, country chic stílusú termékek körét részesítettem előnyben. Fontosnak tartottam azt is, hogy legyen egy kicsi „gasztro” jellegű kínálat is. Nem nagy mennyiségben,  de lehessen válogatni a kézműves szörpök,  lekvárok, teák, csokik és különleges kávék között is. Az üzletben elsősorban egyedi, máshol nem kapható termékeket kínálok, a multikkal nem értelmetlen felvenni a harcot.   

13403997_1575845482714990_5882816975898582801_o.jpg

Milyen álmaid vannak?

Szeretném, hogy  minél többen megismerjék és megszeressék a boltot, kínálatát, termékeimet. Az üzlettel kapcsolatban adottak a fejlesztési terveim, azon dolgozom, hogy minél előbb megvalósuljanak. Bízom benne, hogy idővel szépen lassan minden a helyére fog kerülni és kialakul a végleges kép, amelyet megálmodtam. Mindenki, aki tőlem vásárol, ezt a célt segíti felépíteni.

18156600_1707180519581485_4219843338757696154_o.jpg

Mit tanácsolsz azoknak, akik most indulnak el az útjukon?

Nagyon fontos a tanulás, sokszor úgy érezzük, hogy már nincs szükség rá. Az élet azonban mindig tartogat meglepetéseket, és azt vesszük észre, hogy már megint iskola padba kell ülni. Én azt tanácsolom, hogy:

Legyünk nyitottak, és ha kell, merjünk újból és újból tanulni. Emellett fontos a kitartás is. Ha eltaposnak is, fel kell mindig állni, és akkor is újra kell kezdeni! Ha úgy érzed, hogy összefogtak ellened, akkor is továbbmenni az úton és bízni abban, hogy a kitartó munka egyszer eléri a célját.Németh Csabáné vállalkozó- manager mérnök, textilműves, Andiland - ajándékotthon

Sokszor a szerencse is nagyon fontos dolog. Mert míg a fenti két helyzetet meg lehet oldani, a szerencse dolgát nem. Ebben csak bízni tudunk, hogy minden jól fog alakulni. Ami rajtunk múlik azt pedig 100 %-osan meg kell cselekedni.

Elérhetőség:

Deák Ferenc u. 29
Makó

Facebookon itt!

Major Zsuzsanna

Likeold facebook oldalunkat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6712484649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása