Papp Dániel cukrász nagyszülei nyitották meg az üzletet, ahol mára három generáció tanulta ki a mesterséget. Az Eszterházy-torta saját családi recept alapján készül a mai napig. Nyitottak egy új fagyizót, és mindig kitalálnak valami kreatív dolgot, ami vonzza a hűséges vásárlókat.
PR CIKK/REKLÁM/HIRDETÉS
Mi volt a legértékesebb ötletetek, és hogyan építettétek fel?
Papp Dániel, cukrász, Papp Fagyizó: A cukrász mesterség a családunkban már a harmadik generációban öröklődik tovább. Nagyapámék nyitották az első családi üzletet a Kálvin utcában. Ezután szinte magától értetődő volt, hogy édesapám is ezt a mesterséget választja. Sokat volt az üzletben, tanult a nagyszüleimtől, ahogyan én is. Amikor elvégeztem a cukrász szakot, a süteményeket közösen készítettük el.
Nagyapám 91 éves, ő már nem nagyon jár be az üzletbe, édesapámmal viszont még a mai napig is sok dolgot megbeszélünk. Az Eszterházy- tortánkat tradícionális, családi recept alapján készítjük, ezt például egymástól tanultuk meg, és biztos vagyok benne, hogy ugyanilyet nem kapnak máshol.
Milyen nagy álmotok van?
A nagy álmunk, hogy a város főterén, az emberek közvetlen közelében lehessünk, most teljesült. Megnyitottuk a Papp Fagyizót. Szezonális jelleggel leszünk itt nyáron. 16 féle fagyit lehet kapni, arra is ügyeltünk, hogy tej- és gluténérzékenyek is tudjanak választani, a gyümölcsös fagyijaink olyanok, amikből mindenki ehet. Folyamatosan a minőségre, és a változatosságra törekszünk. Azt szeretném, ha az emberek úgy éreznék: Igen, ide jó visszajönni, mert itt nagyon finomat ettem!
Jól megférhet egy városban több fagyizó, vagy cukrászda is, hiszen ha mindegyik egyedi valamiben, akkor az emberek ki tudják választani azt, hogy melyik nekik a legszimpatikusabb, vagy éppen mindenhol kóstolhatnak valami mást.
A legjobban a kreatív munkát szeretem, hogy alkothatok. Minden nap ki kell találni valamilyen új ízt. Próbálok újdonságokat hozni, mindig vannak új ízek, színek a pultokban. Most az év fagyiját, a mascarponés túrókrém sós karamellt szeretném elkészíteni, nagy álmom, hogy jövőre én is induljak a versenyen.
Mit javasolsz azoknak, akik most indulnak el az útjukon?
Mérjék fel azt, hogy mire van igény a piacon, és azután vágjanak bele. Érdemes átgondolni minden üzleti lépést. Az egyediség meghatározó versenytényező lehet. Fontos még a kreativitás, és a folyamatos megújulás. Papp Dániel, cukrász, Papp Fagyizó
Major Zsuzsanna, hirmenedzser
Likeold facebook oldalunkat!