Turi Tímea: a láthatatlan munkát senki ne becsülje alul #értékesötletek
2017. április 11. írta: MajorZsuzsanna

Turi Tímea: a láthatatlan munkát senki ne becsülje alul #értékesötletek

Turi Tímea makói származású költő, író, a Magvető Kiadó szerkesztője a Költészet Napján osztotta meg velünk a legértékesebb ötletéről szóló gondolatait. Éppen ezen a napon jelenik meg új verseskötete Anna visszafordul címmel. Timi szívhez szóló hasznos tanácsot is adott nekünk.

17888302_10211595064768717_581339083_n.jpg

fotó: Csősz Géza

Mi volt a legértékesebb ötleted?

 

Most a költészet napjára jelenik meg az Anna visszafordul című verseskönyvem. Ez először egy ötletből alakult ki, amin később persze sokat dolgoztam, sokat módosítottam. Az alapötlet az volt, hogy különböző szerepekbe bújok, különböző már meglévő irodalmi figuráknak – jellemzően női szereplőknek – a történetét forgatom ki, mintegy emancipálom őket.

 

Hogyan építetted fel ezt?

 

Ez volt eddig a legtudatosabb könyvem. Ha irodalommal foglalkozik az ember, hajlamos azt gondolni, hogy alapvetően az irodalom arra való, hogy megmutassa önmagát, de ez tévedés, nem ilyen egyszerű a dolog. Nagyon sok tudatosságot, tervezést igényel egy-egy könyv megszületése. Az irodalom nem tükör, hanem képernyő.

 

Mit tanácsolnál másoknak, akik most indulnak el az útjukon?

 

Könyvkiadóban dolgozom, szerkesztő vagyok. Időm nagy részében mások könyvei fölött bábáskodom.

Mindenkinek azt tudnám tanácsolni, hogy a háttérmunkát, az apró munkát, a láthatatlan munkát senki ne becsülje alul. Fontos dolgok persze a jó ötletek, de a kidolgozást nem lehet és nem is érdemes megspórolni. Turi Tímea, költő, író, szerkesztő

Milyen álmod, terved van?

 

A Magvető Kiadó szerkesztőjeként szeretném, ha a jövőben is olyan könyvekkel tudnék dolgozni, amelyek nem csak szépirodalmi értéket képviselnek, de konstruktív módon alakítják a társadalmat is.

Major Zsuzsanna, majormedia.hu

Ha tetszett a cikk, likeold facebook oldalunkat itt!

Likeold facebook oldalunkat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3812415007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása