Újabb makói siker! Anita megnyitotta a saját mobilboltját! #értékesötletek
2024. május 06. írta: MajorZsuzsanna

Újabb makói siker! Anita megnyitotta a saját mobilboltját! #értékesötletek

Ha megrepedt a telefonunk védőfóliája, eltűnt a töltő, rongyosra hordtuk a mobiltokot, akkor sok makóinak azonnal a kedves és mindig mosolygós Lovas Anita jut eszébe. Nem véletlenül, hiszen éveken át találkozhattunk vele az egyik mobilboltban. Most úgy döntött, nem lesz többé alkalmazott, belevágott és megnyitotta saját üzletét!

 img_20240503_101914.jpg

„Nem mondom, volt pár álmatlan éjszakám, mielőtt megnyitottam a saját üzletemet, az A-Mobilt a Csanád vezér tér 17. alatt. Nagyon szerettem az előző munkahelyemet. Akkor még alkalmazottként dolgoztam az egyik üzletház mobilboltjában. Elváltak az útjaink a  tulajdonossal, de napi szinten, sokan még azután is hozzám fordultak, engem kerestek, ha valami gondjuk akadt a telefonjukkal, vagy fóliára, segítségre volt szükségük. Lépten-nyomon megállítottak az utcán, rám írtak Messengeren, hogy hova lettem? Hiába ajánlottam továbbra is azt az üzletet, azt mondták: nem akarnak máshoz menni! Ez adott erőt ehhez!”- kezdte beszélgetésünket Lovas Anita az új, bérelt üzletében.

A csöppnyi hely annál nagyobb szeretettel van tele, a polcokra kikerült az áru, a vitrinekbe a telefonok. A falakra pedig az a kínálat, amit előre lehet megrendelni.

img_20240503_102034.jpg

A 36 éves Anitát pozitív, mindig mosolygós személyként ismerik a makóiak. Mindenkihez van egy kedves szava, türelmes és segítőkész. Mondhatnánk, jó vele találkozni a pultban, olyan igazi eladó típus. Pedig az ő élete is tele volt nehézséggel. Leginkább az egészségével akadtak gondok.

Egyáltalán nem látszik rajta, de már 20 műtéten van túl, 5 különböző autoimmun betegsége van, súlyos szívbeteg. A diagnózisai között megtalálható az endometriózis, PCOS és megesett sajnos, hogy a szemét is műteni kellett, ami miatt egy időre alig látott valamit.  Ezek valóban megnehezítik az életét, a hétköznapokban sokszor a legegyszerűbb dolgok is kihívást jelenthetnek neki: megkavarni a levest vagy elmenni sétálni. A sclerosis multiplex tünetei is jelentkeznek nála. Volt, hogy egy időszakon át lebénult és tavaly túlélt egy stroke-ot. Ő mégis itt van, üzletet nyit, beáll a pultba és rendületlenül vallja: „Az élet szép! Sosem szabad feladni!”

Elmondta: „Amikor nagyon nehéz helyzetben voltam és sokszor csak arra tudtam gondolni, vajon mit hoz a holnap… az zökkentett ki, hogy eszembe jutott, milyen sokan szeretnek. Mennyire jó beszélgetni másokkal, találkozni velük- akár az üzletben-, milyen jó érzés, amikor a beszélgetések közben pozitív energiák cserélődnek. Ez zökkentett ki abból, hogy elűzzem a rossz gondolatokat és hogy ne legyen ártó betegség tudatom.”

img_20240503_100308.jpg

Szerinte nagyon sokat jelent, hogyha leesünk a lábunkról -kórházba kerülünk, vagy tartósan egy olyan helyzetbe kényszerülünk, ami összezár bennünket betegségünkkel-, akkor adjunk magunknak időt a fájdalom megélésére, de sose ragadjunk benne! A gondolatoknak pedig teremtő ereje van, és ha az élet hálás és örömteli pillanataira helyezzük a fókuszt, akkor könnyebben billenünk át a nehézségeken.

img_20240503_101422.jpg

„Nagyon élvezem, amikor egy hullámhosszon vagyunk a vevőkkel. Aki betér hozzám, az sosem csak úgy beugrik, hanem marad. És olyankor elkezdünk beszélgetni. Jönnek a sztorik az életünkből, kinél, mi történt otthon, a suliban vagy mi a helyzet a nyaralással… Az életük része leszek, ahogyan ők is az enyémé. Hálás vagyok azért a sok szeretetért, amit a munkám során kapok. Ha pedig közben meg is tudom oldani a problémáikat: kicserélem a telefonjukat, felteszek egy új fóliát, lementek egy képet vagy segítek kiegészítőt választani, akkor sikerélményem lesz. Szerencsés vagyok, hogy ez a munkám”- összegezte.

A bolt az A-Mobil nevet kapta, Anita nevének első kezdőbetűjét viseli. A legnépszerűbb szolgáltatás az üvegfóliázás, amit nyitási akcióban most mindössze 2000 forintért csinál. Egy nagyon különleges nyereményjátékkal is készült. Egy új Xiaomi Redmi 9 AT-t lehet nyerni nála. Akik az üzletben vásárolnak májusban, felírhatják a nevüket egy kis cetlire, ami bekerül egy sorsoló tálba. Ezek közül valaki megkapja majd ajándékba, a sorsolás után a telefont!

img_20240503_100128_1.jpg

Az A-Mobil Facebook oldalát érdemes követni, mert állandó akciókkal is kedveskedik a nyereményjáték mellett. Anita jól kezeli a social mediat is, jó ötletei és közösségeket mozgató témái vannak. Például az egyik ilyen volt, hogy amikor nevet keresett a Minden, ami Makó csoport, akkor az ő ötlete lett a befutó! A jövőben mindenképpen szeretné tovább építeni a kapcsolatait, online és offline is.

„Szeretném bővíteni majd az üzletet idővel. Mivel a mobilkiegészítők és alkatrészek kínálata elég széles palettán mozog, lehet 2 év is kell, mire azt tudom mondani: Ez igen! Most teljes az üzlet! Szeretnék egyedi és különleges dolgokkal is előrukkolni majd. Az ár is meghatározó persze, olyasmiket tervezek továbbra is, ami megfizethető, elérhető áron van.” - mesélte.

img_20240503_101200.jpg

Ami egyébként a makóiak vásárlási szokásait illeti, kiderült, hogy a legtöbben fóliát és tokot keresnek, ezután head-setet vásárolnának, majd töltőt és kábeleket. Ha valami még nincs fenn a polcon, akkor Anita szívesen megrendeli és néhány napon belül megérkezhet.

Most sokat van az üzletben, de amikor éppen nem a munkán jár az esze, akkor szívesen időzik a háziállataikkal. Elmondta:

„Teljesen önkéntesen, privátban kezdtük el az állatok mentését a párommal. Idáig 60-70 cicát gazdásítottunk, és körülbelül 40-50 kutyust és más állatkákat. Egyelőre leálltunk ezzel, mert a mi kapacitásaink is végesek. Nekünk már 13  cicánk van és egy mentett kutyusunk. Nem bírunk egyszerűen a saját otthonunkba többet fogadni. Talán később, ha minden jól alakul és az üzlet már sínen lesz, létrehozunk egy alapítvány erre a célra, hogy tovább és többet segíthessünk.”

 Ha szeretnél még több értékes cikket olvasni, valós történetekkel, akkor iratkozz fel a levelezőlistánkra ITT.

Ha tetszett a cikk, likeold Facebook- oldalunkat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7018398019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása