Nem fáj, gyógyít és felpörget, mi az?
2021. október 03. írta: MajorZsuzsanna

Nem fáj, gyógyít és felpörget, mi az?

Szabó Lászlóné Katival a makói Kati Szalon szolgáltatásairól már beszélgettünk. Akkor érintőlegesen szó volt a BEMER terápiáról is, amit a tervezett bővítés, fejlesztés után sikerült elindítani. Nagyon komolynak hangzik, hogy Bemer Fizikai Érterápia Kezelőpont. Hogy mit is takar ez pontosan, illetve milyen kezelések folynak itt, erről kérdeztem Katit.

img_1862.JPG

PR CIKK/REKLÁM/ HIRDETÉS

 

Nekem ismeretlen ez az eszköz. Mire jó a BEMER terápia? 

A vérkeringést serkenti a mikroerek szintjén, amik közvetlenül a sejtekhez juttatják el a tápanyagokat, illetve viszik el onnan a salakanyagokat. Továbbá nagymértékben megnöveli a fehérvérsejtek számát már 2 perces kezelés. Így a szervezet sejt szinten újra tud energetizálódni, salaktalanítani és sokkal hatékonyabban működik. A  szerveink ezáltal sokkal jobban működnek, illetve hatékonyabban tudják saját magukat regenerálni. Rengeteg olyan diagnosztizálatlan betegség van, amire az orvosok sem tudnak mit mondani. A BEMER hat az idegsejtekre, izomsejtekre is. Azáltal, hogy a keringést segíti, rásegít a szívnek a működésére, és itt van nagy szerepe a mai betegségek megelőzésében. Nagyon sok keringési rendellenesség van, az enyhe visszértől kezdve sten beültetett (szerk: szívkatéter) betegekig.  

img_1886.JPG

Akkor kiknek ajánlod ezt a kezelést elsősorban? Bárki bejöhet ide, aki egészségesnek érzi magát, de szeretne kicsit energikusabb lenni, meg az is, akinek valamilyen betegsége van, mondjuk krónikus betegsége? 

Mindenkinek ajánlom. Megelőzés szempontjából is jó annak, aki úgy érzi, tenni akar az egészségéért, az immunrendszeréért. Aki krónikus beteg, annak sincs semmilyen ellenjavallat a kezelésére, - a szervbeültetetteket kivéve 2 hónapos időintervallumban - mindenki használhatja. Ez elcsépeltnek tűnhet, de igaz. A keringésünk – a nyirokkeringést, vérkeringést is ide értve – nagyon fontos, ezek hibás működése okozhatja a betegségeket. Mivel ez a rendszer a keringést támogatja, ezért a betegségek 90%-át pozitívan lehet befolyásolni a BEMER készülékkel. 

Már egy-két kezelés is hatásos, vagy egy folyamatról, hosszabb terápiáról beszélünk, ezért van a bérlet?   

Igen, ezért is vezettem be, hogy két kezelés ingyenes, mert még félnek az emberek ettől a technológiától. Például az áramhoz tudnám hasonlítani. Az is nagyon hasznos, megváltoztatta a világunkat, és mégsem látjuk, nem kézzelfogható. A bemer jelek halmaza is ilyen, és két kezeléssel az érdeklődők ki tudják próbálni. Nem jár nagy előkészülettel, sem fájdalommal. Ruhástól, cipő nélkül csak két percet kell feküdni a készüléken és ez a mező végzi a dolgát. Ez mozgatja fizikailag az ereinket, a pulzáló mozgást adja vissza és ezáltal segít rajtunk. Nem kell hinni benne. De működik. 

 img_1843.JPG

Hogyan néz ki egy ilyen kezelés? Milyen műszereket használsz? 

Ez a gép egy kezelőegységből áll, ami a matracokba, illetve a kisebb kezelőegységekbe továbbítja a jeleket. Ha teljes testkezelést végzünk, akkor a matracra kell feküdni. Most, a vírusos időszakban fokozottan figyelünk a fertőtlenítésre és mindenkinek külön kezelőkendője van. Mivel kibővültünk, külön kezelőhelyiséget tudok nyújtani a vendégeimnek, ahol zavartalanul pihenhetnek, szunyókálhatnak. Nagyon jót szoktak itt aludni. Ami időnként kicsit vicces, szoktunk néha érdekes horkolásokat is hallani, mert a másik oldalon folyik közben a műkörömépítés, és a gyógypedikűr, vagy a körömszabályozás. 

A készülékhez vannak kisebb egységek, amikkel helyi pontkezeléseket is lehet végezni, van hozzá egy pánt, így a nyakat, vállat, derekat lehet külön kezelni. Illetve van egy fényterápiás eszköz, amivel a pszoriázist (szerk: pikkelysömör), hegeket, pattanásokat és a rosacea-t is eredményesen lehet kezelni. 

A családomból is tudok pozitív példákat mondani. Nekem is vannak idős szüleim, tinédzser gyerekeim, úgyhogy az ő bőrüket is kezelem, ha hagyják. A szüleimnek is nagyon jót tesz. 

Egy 12 éves kislánynak az arcáról eltüntettem a rosacea-t, ami egy értágulati betegség, és esztétikailag nem a legszebb. Van olyan is, hogy nemcsak abból gyógyul ki a vendégen, amivel felkeres. Például fülzúgással volt itt egy bácsi, kezeltem, és másnap visszajött, hogy ki tudja nyújtani az ujjait. Nyolc éve nem tudott sem szögelni, se semmit megfogni, olyan állapotban voltak a kezei. Mivel villanyszerelő, neki ez nagyon hiányzott, és köszöni szépen, hogy a gép ezt is helyre hozta. Holott ugye fülzúgással jött, 2 alkalmas teljes testkezelést kapott. Nagyon örültem, hogy más is rendbejött rajta. 

 img_1812.JPG

Ez milyen érzés, jár valamilyen fájdalommal? Kinek nem ajánlott? 

Ezt én Ufo-technológiának szoktam hívni, mert ott van az, hogy befekszel betegen, és egészségesen jössz ki. Ehhez ugye nyilván idő kell, mert betegsége válogatja, de ez a technológia biztosítja, hogy fájdalommentesen tudom a pácienseket kezelni és ellenjavallata sincs. Fémbeültetés, protézis sem akadály. Nem kell levenni szemüveget, ékszereket, piercinget sem. Nyugodtan igénybe lehet venni ezt a kezelést. Mindenkinek ajánlom megelőzésre, illetve főleg keringéses betegségek esetén. 

Ahogy követem a tevékenységedet, látom, hogy folyton fejlődsz, új dolgokat teszel hozzá a szolgáltatásaidhoz. Van esetleg megint valami új a tarsolyodban? 

Nem ebben a kezelőben, de tervezem a későbbiekben háziállatok, házi kedvencek gyógyítását is. Külön van egy ilyen vonal a készülék gyártásában. Gondolok itt például a versenylovakra, vagy állatorvosi rendelőben cicákra, kutyákra. Nekem van például egy öreg yorkim, ha erre jár a család, hozzák magukkal. Hasamra rakom a kutyát és együtt kezelődünk. Jókat szokott ilyenkor szunyókálni. Tehát aminek, akinek keringése van, gyakorlatilag annak a gyógyítására szolgál ez a készülék.   

Bővültél, ahogy korábban szó volt róla, már külön helyiségben tartod a BEMER kezeléseket.  

Úgy van, eddig egy bérelt helyiségben voltam még 4 évvel ezelőtt, mikor nyitottam. Szerencsém is volt, mert egy vállalkozáshoz szerencse is kell, jókor legyél jó helyen. Itt a mellettünk lévő ház eladóvá vált. Összedugtuk a fejünket, és megvettük. Ezáltal nagymértékben bővült a lehetőségek száma. Mind a műkörömépítéshez, gyógypedikűrhöz, esztétikai pedikűrhöz nagyobb terem nyílt, illetve külön kezelőhelyiséget tudtam létesíteni a Bemer készülék számára.   

 img_1810.JPG

A Corona vírussal kapcsolatban. Gondolom te is fokozottan figyelsz arra, hogy betartod a higiéniai szabályokat.

Igen, a vírus miatti szabályozásokat természetesen komolyan veszem. Nálam is nagyon fontos ugye, mivel gyógypedikűrről van szó, mert ez itt gyógyászat nem csak esztétika. A higiéniára nagyon odafigyelünk. Én maszkban dolgozom, és ezt betartatom a vendégeimmel is. Maszk és kézfertőtlenítés nélkül nem lehet átlépni a küszöbömet, itt vigyázunk egymásra. Sűrűbben fertőtlenítünk, illetve van UV sterilizálóm, amit minden eszközre használok akár manikűrről, akár gyógypedikűrről van szó, illetve a fodrászatban is. A megyében egyedül nekem van vizes pedikűr gépem. Ez azért is jó, mert nem száll a por.  Amikor kezelem a vendégnek a lábát, akkor pedig levendula illatú fertőtlenítő lábzuhanyt fújok a kezelt felületre. Ez a vendégnek is kellemes. Főleg nyáron luxus érzés, amikor a melegben hűsít. Szokták szeretni. Olyankor külön kis lábtusolásokat is szoktam végezni, és ezt nagyra értékelik. 

 A BEMER kezelést hogyan lehet igénybe venni? Előre be kell hozzá jelentkezni? 

Igen, most a vírus miatt előre be kell jelentkezni a Bemerre is. Úgy szoktuk, hogy két kezelést megbeszélünk, majd a 2. kezelés után egyeztetünk további időpontot. Ez úgy működik, hogy hétfőtől péntekig nyolctól ötig vagyok nyitva, és ebben az időintervallumban egy fél órát kell rá szánni minden nap. Szombat, vasárnap pihen a szervezet. Utána következő héten megint kell jönni. Gyakorlatilag ez egy két hetes terápia. Ilyenkor már a harmadik, negyedik kezelés után szoktak érezni pozitív változásokat. Energetizáltabb, pörgősebb lesz az ember, illetve tudom befolyásolni – mert minden kezeléskor kikérdezem a vendéget – hogy most tudott aludni, vagy nem, fürgébb volt, fáradtabb volt esetleg, és úgy tudom programozni a gépeket. Akinek nincsen ideje ezt a 20 kezelést felvenni, vagy esetleg turista és itt pihen Makón, azok számára vannak három napos wellness kezelések is. A gépet tudom úgy programozni, hogy pozitív hatással legyen a vendégemre, de mégsem vesz el az idejéből olyan sokat. Tulajdonképpen betegséget nem gyógyít így hosszútávon, de a vendég feltöltődik, jobban fogja érezni magát, és több helyre tud ellátogatni a városban. 

 Elérhetőség: www.katiszalon.com

 Major Zsuzsanna hírmenedzser

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3016707070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása