Teknősöket mentene a mocsokból a magyar srác! Te is segíthetsz! #értékesötletek
2018. február 23. írta: MajorZsuzsanna

Teknősöket mentene a mocsokból a magyar srác! Te is segíthetsz! #értékesötletek

Hosszan egybefüggő műanyagréteg borítja a Csendes- óceán egyes részeit. Az anyag életveszélyes az ott élő állatokra, sokan belepusztulnak. Tudom, sokat olvastál róla, hogy gáz van, és talán tennél is valamit, de mégsincs rá lehetőséged. Mégsem indulhatsz el csak úgy teknőst menteni. Márton Gábor igen! Segítsd a célját! 

28313518_10210929349256915_1673882013_n.jpg

A 29 éves, Csongrád megyei srác közösségi finanszírozást indított projektjére, azért, hogy elutazhasson, és segíthessen a bajba jutott teknősökön Costa Ricánál. 1700 fontot szeretne összegyűjteni, ez valamivel több mint 600.000 forint, ami kétheti szállása és élelme, utazással. A Hősök egyik tagja Eckü, már beszállt a projektbe, és Gábornak is van valamennyi félretett pénze, de te is segíthetnél. 

Márton Gábor több éve külföldön él és dolgozik. Neki nem idegen a közösségi finanszírozás fogalma, és Magyarországon is egyre többen használják ki ezt a lehetőséget céljaik megvalósításához. Az y és z generációnak szinte kötelező ez a vonal. Tenni valami másokért, tenni egy kis dolgot, bármit, hogy jobb lehessen a világ, amiben élünk. Gáborral a céljairól beszélgettem. 

Mi visz rá egy Makóról származó srácot, hogy teknőst akarjon menteni?

Vízöntő vagyok. A lételemem a víz. Amikor megláttam ezeket a felvételeket, és meséltek is róla, tudtam, tennem kell valamit. Meg kell védenünk, mentenünk, amit tudunk. Víz nélkül nincs élet. Az állatok haldokolnak a szeméttől. Ha azzal tudok segíteni, hogy teknőst mentek, miért ne tenném? A Közép-amerikai Costa Rica nyugati partvidékére készülök, a Csendes- óceán egy részénél dolgoznánk. 

Mekkora a baj? Mi volt, ami megfogott ebben, miért akarsz segíteni ennyire?

Zsuzsi, szemétszigetek úsznak a tengereken, az óceánokon! Tonnányi fertőző és veszélyes hulladék lebeg. Tizedeli az élővilágot. Betegségeket okoznak, megölik az állatokat. Teknősök százai akadnak fenn a műanyag zacskózátonyokon, és pusztulnak el fogságban, kínkeservesen. 

Mennyi pénzt kell összegyűjtened és mire fordítod majd?

A WWF-el mennék, a listájukon vagyok, mert foglalót raktam az utamra. Menni akarok, komolyan gondolom. 
1000 fontot kell összeszednem rá, ez két hét szállás és élelem, e felett nagyjából 700 font a repülőút. 

Magyarországon még kevésbé ismert az internetes közösségi adakozás fogalma, hogyan működik ez?

Bárki, bármilyen céllal létrehozhat egy ilyen oldalt, mint az enyém. Adómentesen lehet adakozni, az oldal veszi le a maga jutalékát A legkisebb összeg, amivel bárki adakozhat egyébként 3 font, az körülbelül 1000 forint. 

Mit kell tennünk pontosan? Hova kell kattintani, hogyan adakozzunk?

Mennyi pénz gyűlt eddig össze?

50 font, amit a munkatársaim adtak össze, és Baranyai Dániel, Eckü a Hősök csapatából, valamint a spórolt pénzemből 180 fontot raktam be, ehhez kellene a többi. 

Te egyébként most hol élsz, mivel foglalkozol?

Brightonban lakom, ez olyan mintha az angliai Siófok lenne, csak hogy elképzeld, szakácsként dolgozom a Caesar világhírű kaszinólánc itteni éttermében. Egyébként a főnököm is gyűjtést tart, hogy kijuthassak. 

28308372_10210929349296916_1345227389_n.jpg

Meddig tarthat ez az expedíció? Bekapcsolódsz majd a blog új projektjébe, amiben magyar fiatalok hoznak nekem értékes ötleteket a nagyvilágból? 

Két hét maga a küldetés, de szeretnék dupla ennyi ideig maradni. Búvárvizsgát is kapok, és spanyolul is tanulok mellette. Szívesen megmutatok nektek bármit. Értékelem a pártatlan véleményeket, a nyers valóságot. Körítések, és ámítások nélkül. Szívesen beszámolok majd róla, mi történik.  Ne feledjétek #watermatters, a víz számít! 

Major Zsuzsanna, kreatív újságíró, hírmenedzser

 

Ez a cikk, az értékes Ötletek Blog Milliós Blog Projektjének részeként, az alábbi szponzorok támogatásával készülhetett el. Bővebben a támogatókról és a projektről a képre kattintva olvashatsz! Köszönet, hogy segítettek értékes hírt adni erről az értékes ötletről, így minél többen hallhatnak róla.

 800.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3713691500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása