5 őrült dolog, amit nem tudsz az újságírókról #értékesötletek
2018. január 20. írta: MajorZsuzsanna

5 őrült dolog, amit nem tudsz az újságírókról #értékesötletek

Az újságíró is ember. Jöjjön most 5 nagyszerű példa, hogy mi mindenre vagyunk néha képesek. bed-1979270_960_720.jpg

 

Rengeteg téves elképzelés él az emberekben az újságírókról. Tudom, mindenki ért hozzá, ezért olyan mint a foci és a politika. Azért mégsem olyan könnyű szakma ez, mint sokan gondolnák. Az egyik legérdekesebb talán az az egészben, hogy mennyire nem láttok mögé. Jöjjön 5 őrült dolog a szakmáról. 

1. Nagyon keveset alszunk

Gondoljatok a kedvenc reggeli rádióműsorotokra, vagy akár az esti híradóra. A rádiós élő műsorvezetők a hajnali ébredés nagy királyai. Az is lehet, hogy éppen hajnali 3-kor kelnek csak azért, hogy reggel hatkor már a stúdióban ülve szolgáltassák a legfrissebb információkat nektek. 

coffee-2425303_960_720.jpg

2. Nincs ünnep nincs hétvége

Bizony, Karácsonykor, szilveszterkor és bármelyik ünnepnapon is azért dolgozunk, hogy hírt kaphassatok valamiről. A hírek sosem alszanak. A híradózás pedig az újságírás extasyja. Lehet este 11, hajnal 2 vagy vasárnap dél, ha menni kell, menni kell. És megyünk. Télen dupla zokni, bakancsa, sapka, sál, kesztyű, mert van, hogy órákig ácsorgunk a  hidegben, esőben, hóban egy forgatás alkalmával. 

 giphy_7.gif

3. Bármire képesek vagyunk

Szeretünk belemenni, odakúszni, megmutatni minél közelebbről, minél személyesebben, minél igazibban a témát. Ezért nem riadunk vissza, ha ugrani kell, mászni, vagy bármi olyat csinálni, amit ép elméjű ember nem tenne meg. 

4. Mindig van B tervünk

Van, hogy egy anyagot felveszünk háromszor, mert nem tudjuk, mi lesz a végeredménye, mi változik, mire a stúdióba kerül. Megesik, hogy inkább dupla mennyiségű vágóképet készítünk, minthogy kevés legyen, és inkább újrakezdjük az interjút, ha úgy érezzük, nem jó a hang vagy a kép. Mindig van nálunk telefontöltő, a telón net kapcsolat, egy plusz füles, és legalább kapásból 3 olyan telefonszám, akit azonnal hívunk, ha lerobbant a kocsi, nem érjük el az interjúalanyt, vagy késésben vagyunk. 

 giphy_1_5.gif

5. Emberek vagyunk

Úgyhogy nem élvezetből tudósítunk baleseti helyszínekről, nem élvezzük, amikor valaki elsírja magát a kamera előtt, és arra sincs különösebb perverziónk, ha bármi, bárki másnak rossz. Ezért, tudom, furcsa lehet, de nem hiénák vagyunk. Minden körülmények között az emberi élet, emberi méltóság az első, és lehet, hogy mégsem kerül be az anyagba egy olyan mondat, ami  nagyot szólna, de méltatlan helyzetbe hozná az interjúalanyt. Szeretünk segíteni. Felmutatni tragédiákat, hogy azután rengeteg segítség érkezzen a bajbajutottaknak. Persze vannak kivételek, mint minden szakmában. 

 Én belevetettem magam egy új videós projektbe. Hamarosan hozom a friss infókat róla, kövesd a blogot!

Major Zsuzsanna

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6413590203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása