Endometriózissal dolgozni? Igen! #értékesötletek
2017. szeptember 24. írta: MajorZsuzsanna

Endometriózissal dolgozni? Igen! #értékesötletek

Az endometriózis A MEG NEM ÉRTÉS BETEGSÉGE Magyarországon. Ezen változtatnunk kell. Minden 10. nő érintett, erős fájdalmakat okoz, folyamatos bizonytalanságban tart, meglehet életed végéig. Indítok egy kampányt azért, hogy segíthessek az endometriózisban szenvedő nőknek. 

mental-health-2211182_960_720.jpg

Az endometriózis krónikus betegség, vagyis akár egész életedben elkísérhet. Sokat olvastam róla, sok hírcsatornán. A legfontosabb, hogy nőként tudd: létezik ilyen betegség! Azután az, hogy beszélj róla a lányodnak, az édesanyádnak, a barátaidnak.

Az endometriózis egy olyan betegség, ami a hasban alakul ki, azért veszélyes, mert egy hártya képződik a petefészkek körül, ami összefonja a szerveket. Azért veszélyes, mert valójában vérzik belülről a hasad. Azért veszélyes, mert ha több szervet érint, akkor nagyon komoly műtétekkel lehet elérni, hogy olyan életed lehessen, mint az egészséges embereknek.

Amikor endometriózisról beszélünk, rögtön az ugrik elénk, hogy nem lehet gyereked, hogy meddőséget okozhat.

De van ennél egy sokkal, sokkal rosszabb dolog. A fájdalom. A bizonytalanság, A műtétsorozatok, a meg nem értés, az orvosi tájékozatlanság. 

Ki kell mondani, hogy ebben a betegségben nem az a  legszörnyűbb, hogy talán sosem lehet gyereked! Ebben az a legszörnyűbb, hogy állandó fájdalmak mellett egész életedben műtétek sora várhat rád csak azért, hogy megszabadítsanak tőle!

Az endometriózis sejtszinten van a szervezetedben. Ezért műtéti úton sem eltávolítható százszázalékos biztonsággal. Olyan mint egy daganat, olyan mint a rák. Csak nem öl meg.

Az endometriózis gyógyítható. Létezik injekciókúra, gyógyszeres kezelés, műtétek. A kedvencem: Szüljön gyereket! Köszönöm.

Igen, vannak olyan nőgyógyászok, szakorvosok, akik szerint a megoldás egy meddőséget okozó betegségre, az, hogy gyereked lesz. Furi, nem? 

Nagyon, nagyon sok sötét folt van ezzel a betegséggel kapcsolatban. Szakemberek hiányoznak  a rendszerből, hiányzik a tájékoztatás, a képzés, hiányzik a támogatás, hiányzik a megértés. 

Egy endos nő nem mondhatja azt, hogy rosszul van, hogy fájdalmai vannak, hogy nem tud dolgozni. 

Az endometriózis A MEG NEM ÉRTÉS BETEGSÉGE Magyarországon. Ezen változtatnunk kell. 

Ezért elindítok valamit. Minden endometriózisban szenvedő nőnek segítek abban, hogy felépíthesse a saját vállalkozását, életét. Nem pénzzel, mert arra nincs lehetőségem, de a tudásommal. Szóval szeretném, ha minél többen lépnének ki a fényre, és hinnének el újra bízni magukban, a tehetségükben, a tudásukban. 

Ehhez hívok partnerségre mindenkit, aki segít megmutatni ezeket a nőket, aki segít beszélni, tájékoztatni erről. 

Mi a teendőd?

Írj nekem egy e-mailt az info@majormedia.hu címre, ahol elmeséled a történeted, és elmondod milyen gondot okozott neked a munkában eddig ez a betegség! Írd meg nekem, hogy miben vagy jó, hogy mit szeretsz csinálni, hogy mivel foglalkozol, vagy foglalkoznál szívesen. 

Reményt akarok adni nektek. Hitet önmagatokban. Segíteni akarok az első lépésekben. A többi rajtatok áll. 

 

Major Zsuzsanna, kreatív újságíró vagyok, 3 éve diagnosztizáltak nálam endometriózist, azóta egyéni vállalkozóként dolgozom. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4612889730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása