Rockzenével gyűjtenek gyerekeknek! #értékesötletek
2017. szeptember 18. írta: MajorZsuzsanna

Rockzenével gyűjtenek gyerekeknek! #értékesötletek

Beteg, rászoruló gyermekeknek gyűjt adományokat a Hetedik Bekezdés győri rockzenekar. Segítségük teljesen önzetlen, jótékonysági koncerteket szerveznek, a bevétel mindig egy jó célt szolgál. A következő nagyobb rendezvényük decemberben lesz, főszponzort keresnek.

szponzorált tartalom

MI VOLT A LEGÉRTÉKESEBB ÖTLETED?

Károlyi Balázs, alapító, Hetedik Bekezdés zenekar: Zenéhez kapcsolódóan már évekkel korábban, körülbelül 1998-ban megfogalmazódott bennem, hogy jótékonysági koncertet szeretnék szervezni valakinek a javára. Ez legelőször akkor vált reálisan kivitelezhetővé, amikor megalapítottam a Hetedik Bekezdés zenekart. Korábban is zenéltem sokfajta zenei formációban, de a jótékonysági koncert a Hetedik Bekezdéssel vált reálissá. A zenekar hobby szinten működik, tehát munka és család mellett, önkéntes alapon történik minden szervezés!
A Hetedik Bekezdés zenekar 2010. márciusában alakult Győrben.  Célunk, hogy dallamos rockzenével, szórakoztassuk a Közönséget, mind zeneileg, mind szövegilegértékes gondolatokat közvetítve feléjük.
Nem a 2-3 perces gyorsan fogyasztandó nótákat preferáljuk és nem azokat célozzuk meg, akik háttérzajként szeretik hallgatni a zenét.
A zenekar tagjai:
Schlakker Rebeka – ének
Dr Rácz Zsolt – gitár, ének
Klaj András – gitár
Károlyi Balázs – basszusgitár
Richnovszky Emánuel – dob

 

 

HOGYAN ÉPÍTETTÉTEK FEL? 

2010. márciusában megalakultunk. Elkezdtük a próbákat, illetve írni a saját dalokat is. Ekkor a többiek semmit sem tudtak még a tervemről. Vártuk, hogy mikor lesz olyan szinten a produkció, hogy színpadra lehet állni vele. Az első koncertfellépés 2010 decemberében volt Győrben. Ezt szintén jótékonysági koncert volt, de ezt még nem én szerveztem. Viszont ettől kezdve nem volt visszaút, egyértelművé vált, hogy nekem is szerveznem kell hasonló jellegű fellépést. Az első saját szervezésű jótékonysági koncert 2011. novemberben volt a Csodalámpa Alapítvány javára.
IFrame
Ezután alakult ki az a koncepció, hogy évente két alkalommal legyen saját szervezésű jótékonysági koncertünk. Az egyik február, a másik november környékén. A novemberi nőtte ki magát teljesen véletlenül egy sok programos családi délutánná, és így alakult ki a Zenés Családi Mikulásdélután és Jótékonysági koncert, melyet 2017-ben már 5. alkalommal rendezünk meg. Ezen nem csak koncert, hanem több színpadi produkció, például bábszínház, gyerekzenekar, bűvész is lesz, és számos kísérő program. Kreatív sarok, rajzverseny, utazóplanetárium is lesz. 
Szerveztünk már koncertet több alapítvány, óvoda javára, tragikusan elhunyt szülők gyermekeinek, de elsősorban súlyosan beteg kisgyerekek gyógyulását igyekszünk támogatni. Egy koncertre egy családot választunk ki, és a helyszínen összegyűlt teljes bevételt nekik adjuk át az est végén. Eddig összesen 13 saját szervezésű jótékonysági koncertünk volt. A decemberi lesz a 14.

IFrame

MI A LEGNAGYOBB ÁLMOD? 

Mindenképpen szeretném folytatni, hogy évente egy kisebb, ez a február környéki, és egy nagyobb  jótékonysági koncertünk legyen decemberben. Nagy álmom, hogy e mögé támogatóként találjak egy céget, akinek esetleg a neve alatt futna a rendezvény. Ez esetben nem nekem kellene összeszednem cégek ajtaján kopogtatással ,sok kicsiből a pénzt a költségek fedezésére, hanem a főszponzor vállalná a kiadásokat, komolyabb promóciót lehetne alkalmazni és talán egy nagyobb helyre is elvihető lenne a produkció. Jelenleg egy ilyen Mikulás délutánon nagyjából 500 vendég van, melyből körülbelül 200 gyereket ajándékoz meg a Mikulás.

MIT TANÁCSOLSZ MÁSOKNAK? 

Elsősorban azt, hogy jöjjön el a Hetedik Bekezdés zenekar fellépésére, vagy keresse fel a  honlapunkat (www.hetedik-bekezdes.hu).
Ha ilyen téren akar elindulni, akkor mindenképp hatalmas elszántságot, és kitartást. Közben pedig lebegjen a szeme előtt, hogy jó érzés segíteni másokon. Sajnos, elég sok akadályba ütközik az ember egy ilyen program megszervezésekor. Nincs helyszín, nehéz támogatót találni, a körbeküldött bemutatkozó levelekre nem válaszolnak, stb... de túl kell lépni ezeken és akkor teljesíthető a kitűzött cél.
IFrame
Elérhetőség:
Major Zsuzsanna, újságíró, Értékes Ötletek Média Platform tulajdonos

Ez a cikk az értékes Ötletek Blog Milliós Blog Projektjének részeként, az alábbi szponzorok támogatásával készülhetett el. Bővebben a támogatókról és a projektről a képre kattintva olvashatsz! Köszönet, hogy segítettek értékes hírt adni erről az értékes ötletről, így minél többen hallhatnak róla.

 

 800.jpg

 



A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4112873516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása