Rakovics Éva: Légy boldog a körülményektől függetlenül! #értékesötletek
2017. szeptember 11. írta: MajorZsuzsanna

Rakovics Éva: Légy boldog a körülményektől függetlenül! #értékesötletek

img_0029.JPGÉvi egy új oktatási módszert teremtett meg a HR területén. Örökmozgó, folyton árad belőle a tenni és a segíteni akarás. Ő a lélek szakértője is, abban segít, hogyan élj teljes, boldog életet.

Mi volt a legértékesebb ötleted, és hogyan építetted fel?

Rakovics Éva, a HR Specialista Akadémia alapítója, A SZÍV-TAN-KÖNYV szerzője: A mostani életemhez kötődő ötletnek a bölcsője egy érzés volt: „EZT LE KELL ÍRNOM!”

Úgy éreztem, hogy azok a dolgok, amik velem történtek, másoknak útmutatás lehet. Tudom, sokan vagyunk így, különösen mi, akik sosem unatkozunk a bőrünkben. Mivel, ez konkrétan Édesanyám halálakor, annak kapcsán történt, magasztos érzés, és szinte kitüntetés volt, hogy ezt az érzést megvalósítanom. Küldetésként éltem meg. Így született meg a naplómból, az első könyvem: Szerető lányod: Évike címmel. Így szerethettem Őt tovább, és tehettem örökéletűvé Édesanyámat.

alapitvanyi.jpg

1100 példányban került kiadásra, nem pénzkereseti céllal született, Hospis alapítványokhoz juttattam el, illetve családtagokhoz, barátokhoz. Azt éreztem, az embereknek szükségük van rám! Ez csodálatos, szívderítő érzés volt, és a mai napig ez a motivációm, ebből táplálkozom! A történetünk, annak az utolsó 24 órának az átélt tapasztalatait, az akkoriban kifejezetten meghökkentő nézőpontjaim sokak életét felkavarta. Megráztam, felráztam az embereket a történettel, hatással lehettem rájuk, és ez nagyszerű érzés volt.

Megtapasztaltam, hogy mennyire élvezetes ez a világ, nevezzük spirituális világnak, mégis évek teltek el, mire kezdtem valamit a vágyaimmal és a tudásommal. Több, mint tíz évig tanultam, és gyűjtöttem az iskolákat, tanfolyamokat, és szaporítottam a tapasztalatimat. Ez időben, már segítőként, sorsterapeutaként is dolgoztam, de főállásban céges reklámajándéktárgyak forgalmazásával foglalkoztam. Abból volt pénz az iskolákra, és a szabadságra, hogy azt csináljam, és akkor, amit szeretek, mert többnyire vállalkozó voltam.  Ennek persze nehezítő tényezőivel.
dsc05399.JPG

2015-ben felismertem, hogy teljesen másként látom a tanultakat, mint azok, akiktől tanultam, vagy még sokan mások. Arra jöttem rá, hogy szinte mindenki, gyógyító akar lenni, és már azzal foglalkoznak a segítők, hogy a beteg testet, lelket, szellemet javítgassák, és a tanárok, ennek módszereit tanítják, hogyan működik az ember, ha beteg. Számomra pedig az volt a természetes, hogy azzal foglalkozzunk, mi van akkor, ha jól van, mert szerintem, fordítva kell látni! A betegségből, vissza tudjuk göngyölíteni, mi romlott el, és hol, akkor inkább már most kezdjünk azzal, hogy mi van és hogyan akkor, amikor EGÉSZSÉG VAN! Amikor MINDEN RENDBEN VAN! Ezt az érzést még Anyu halálakor tanultam, azóta pedig tudományos tapasztalatokkal tudom bizonyítani, hogy mi van akkor, amikor RENDBEN vannak a dolgok!

Elképesztő volt, hogy ezt a hozzáállást nem találtam „szakmában”.  ÍGY SZÜLETETT EGY ÉRTÉKES ÖTLET, EKKOR ALAKULT MEG A HR SPECIALISTA AKADÉMIA!

Úgy gondoltam, hogy előbb azokra kell hatni, akik ránk vannak hatással, vagyis irányítanak bennünket, vezetők, HR-esek. Ha ők, értik ezt a rendszert, és elterjed, akkor a dolgozóknak, mennyivel jobb lesz! Hiszen, már rég nem úgy mulatunk, táncolunk, hogy „8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás”! Sajnos, és egyben szerencsére is! Ez most ott tart, hogy szemezgetik, de azt tapasztaltam, hogy túl nagy változást hozó dolgokat, nem kedvelik rendszer szinten. Túl sok melót és változást hozhat. Több tanítványom érkezett, és ők elkezdtek lelkesen „követni”. bare-1985858_960_720.jpg

Ezek után, a legértékesebb ötletem az lehetett, hogy észrevettem, hogy vannak olyan emberek is, akik szívesen tennének saját magukért, a boldogulásukért, és így a boldogságukért. Ám, nem tudták, hogy merre induljanak. Így, fogalmazódott meg, hogy kellene egy iskola, egy oktatási rendszer, valamilyen képzés, ami segíthet másoknak is, egyéneknek, és nem gazdasági szervezeteknek. Hiszen, mindannyian, elsősorban emberek vagyunk! Eleinte lekötötte a figyelmemet az, hogy sorra jöttek, akiknek konkrét problémájuk volt, és javítsuk meg, segítsek nekik, ekkor született meg a Spirit4you új változata. A szlogenem: Az életed filmjét Te rendezed!
terendezed-jo-1024x626.jpg

Rengeteg helyen tanultam, igazán megmérem, kit tartok jó szakembernek, és sajnos, nagyon kevés oktatót mernék szívből ajánlani, például egy családtagomnak, vagy barátomnak. Mindeközben, az ügyfeleim, elkezdtek kérdezgetni, hogy mikor kezdek el már végre tanítani?

Az első képzés, már a HR Specialista Kronobiológia is úgy indult, hogy hamarabb volt tanulóm, mint tematikám a képzéshez! Aztán jöttek sorba, hogy Ők, nagyon szívesen eljönnének hozzám, örömmel tanulnának tőlem, idézem az egyiket: „még akár csirketenyésztést is”, mert annyira érthetően, világosan, és izgalmasan adom át a magyarázatokat. Tehát, hogy végül kinek az ötlete volt? Nem tudom, de azt tapasztalom, hogy most is hamarabb van igény egy tanfolyamra, mint ahogy készen lenne a képzési anyagom hozzá… 

Tehát a mostani folyamatomat, és jelenlegi ötletemet, éppen az a felismerés keltette életre, hogy kellek az embereknek! Országos szinten, nem csak a szomszéd utcából érkeznek. Nekik, hogy vidéken, ők is tudjanak bármikor tanulni, felépült az online oktatási forma. Otthonról, képzési videók segítségével tudnak tanulni! Futárral elküldöm az írásos tananyagot, 2 nap alatt ott van, a vizsgát írásban, vagy Skype-on, esetleg telefonon megejtjük. így született meg a A SZÍV-TANODA!

Első lépcsője, hogy valaki felismerje, valamit lehetne még tenni, hogy jobb legyen az élete. Szlogen: Légy boldog, a körülményektől függetlenül! A következő lépés a tanulási, fejlődési folyamatban, ami a változást meghozhatja, az a SZÍV-TAN-KÖNYV. A Womanity Fesztiválon lehet először kézbe fogni, akkor mutatom be a nagyvilágnak! Már számolom vissza a napokat!

konyv_hirdetes_3mondatos.jpg

Abban segít a könyv, hogy jobbá tedd az életedet, miközben meg tudod különböztetni, a megváltoztathatót, a megváltoztathatatlantól. Eszközöket, univerzális törvényeket tanítok a Szeretet Rendjének törvényeiből, az EGÉSZSÉGES, és természetes élet élhetővé tételéhez. Ha ezek után, az olvasó megérti, mekkora eszköz a „kezembe veszem az életemet”, akkor jön tovább, és megtanulja a módszereket, amik elvezetik oda, hogy önmagát, bármikor RENDBE tegye, és szeretteinek az életét is jobbá tudja vele tenni! Közben segítek neki betoldozni a saját életén esett foltokat, sérüléseket, ezeket egyéni üléseken, és személyes tanácsadásokon oldjuk meg. Illetve kitaláltam, hogy alig van ember, akivel szívesen töltöm az időmet, és ilyen témákról lehet velük beszélgetni, ezért megint egy ötlet ütött lyukat a fejembe!

Mi lenne, hogy összeszervezném ezeket az embereket, akik éppen ugyanilyen hiányérzéssel küzdenek, és megalapítottam a SZÍV-TAN-KÖRT, ami klub jelleggel működik. Tagjai kedvezményeket kapnak, és havi egyszer összejövünk egy általam biztosított helyen, egy süti-ropi partyra és kibeszéljük az élet nagy dolgait! Csupa ötlet az életem, és úgy érzem, mind értékes!!! 
kep_027.JPG

Mit szólt a családod, ki volt a támogató közeged miközben építetted a karriered? 

Egész életemben építettem a karrieremet, csak rendszerint, más területeken. Eleinte, egyetlen igazi támogatóm volt. Az Édesanyám. Éltében is nagyon sokat tett értem, pont mindig akkor nyúlt a hónom alá, amikor az szükséges volt. Őszinte, tiszta érzéseket tanított, megkaptam mindent, amit csak lehetett. Majd, halálával olyat tett, amit akkor még fel sem foghattam. 2005-ben hunyt el, és az akkor átélt érzések nyitották ki, a mostani életem kapuját. Akkor találkoztam először azzal, hogy van más is, mint a megfogható, megehető, és látható… Illetve megtanította az érzést: Minden rendben lesz! Édesapám a maga módján, de mindig, szerencsére napjainkban is mellettem áll.

joy-2483926_960_720.jpg

A legnagyobb örömöm, hogy társam, szerelmem, barátom, aki karácsony óta már vőlegényem is, a legerősebb támaszommá lett. Még soha, senkitől nem kaptam ennyi támogatást. Kezdetektől ÉREZTE, hogy mit csinálok, milyen fontos a munkám, és ha Ő nem támogatott volna, érzelmileg (és anyagilag is), akkor ma, ezek az álmaim nem valósulhattak volna meg. Kezdetektől hisz bennem. Nem mindig érti a módszereimet, és azt, hogy konkrétan mit csinálok, de sokkal fontosabb, hogy ÉRZI, mennyire jó ez az egész. Bármikor meg tudom könnyezni ezt az érzést, olyan valóságosan csordultig tölti a szívemet.

Mit szeretsz a legjobban a szakmádban? 

Jeleneteket szeretnék kiemelni.

  • Azt nagyon szeretem, amikor valaki, akivel akkor találkozom életemben először, eljön egy elemzésre, rajzol nekem 7 szimbólumot, megadja a születésének dátumát,és 5 percen belül, a legbelsőbb szívügyéről – ÖNMAGÁRÓL TABUK NÉLKÜL MINDENT ELMONDOK. Na, azt a pillanatot szeretem, amikor leesik az álla!
  • Tudok segíteni embereknek, hogy tudok hatni rájuk, és megfogadják, majd felhívnak elmesélni, hogyan lett jobb az életük. Meggyógyultak, akár egy rákos betegségből is, vagy végre varázslatos a szexuális életük, újra beszélnek egymással a családtagok, vagy elindult a pénz áramlása, MIND-EGY, ezek mind, ugyanarról szólnak. Helyre áll a REND, a szeretet rendje!
  • Amikor egy újonnan palettára kihelyezett tanfolyami anyagot, „szűzen” tanítok, és nagyon izgulok, pedig a régismert, bennfentes tanulóim vannak jelen. Azt, amikor a tanfolyamon az emberek úgy kezdenek egy mondatot, hogy: Akkor, azért van, hogy…? – igen, azért van! Ilyenkor saját életében fejtett meg valamit, ami már évek óta rágja a lelkét. Megérti, helyére teszi, és boldog!

Mi motivál a legjobban?

Nem túl régen ismertem fel, hogy mostanában az elismerés, és a visszaigazolás a legerősebb szakmai motiváció. Ez inspirál, hogy csináljam, és menjek, és írjak, és annyit dolgozzak, hogy 5 órás alvás után, egy óra múlva már a számítógépen dolgozzak, majd elalvás előtt egy órával kászálódjak csak ki belőle! Vőlegényem tekintete, ölelése, szerelme, és elismerése.

konyv_hirdetes_megerdemled.jpg

Mi a legnagyobb álmod, vágyad? 

Szakmai területen: Szeretnék (szimbolikusan) sokat csuklani, mert szeretettel emlegetik a nevemet, és a tanításaimat. Boldog lennék, ha sokan használnák fel a megszerzett tapasztalataimat, tudásomat a saját útjukon. Ha sokszor hallanám, hogy: Évi, bejött, amit mondtál! Sikerült! Elértem! Megvan! Meggyógyultam! Megszületett! Boldog vagyok! Köszönöm.

Szakmai vágyaimat folytatva, picit messzebbre nézve, így képzelem el a jövőmet: A családommal, a családi házunkban, boldogságban élve, alkalmanként és jókedvből, a hófehér dolgozószobámban, csupa ablakkal a kertre néző, hatalmas kényelmes fotelemben ülhetnék, és írhatnék. Könyveket, tananyagokat, cikkeket, bármit, ami eljut a világba, és sokaknak a hasznára válik.

Majd hobbyból, meg mert imádom, heti néhány alkalommal családállításokat tartanék, néhány személyes konzultációval, és elegáns és barátságos tantermekben, személyesen tanfolyamokat tarthatnék, és a havi klubtalálkozókat szervezhetném.

Csodálatos férjemmel, egészséges, és majdnem még csodálatosabb gyermekemmel, és persze Ribizlivel, kiskutyámmal együtt élhetnénk egy olyan helyen, ahol szívvel élő emberek a szomszédok, bőség van, és harmónia. A vőlegény, és a kutyus már megvan!

Mit javasolsz azoknak, akik most indulnak el az útjukon? 

Figyeljenek az érzéseikre! Amit a legfontosabbnak tartok: Őszinteség önmagamhoz! Hallgass a szívedre, mert az mindig megsúgja, hogy mi a teendő, hol a megoldás, melyik utat, vagy kit válassz!

Az egész életnek, családi, szívügyeknek és munkahelyi karriernek a lényege, egy olyan hozzáállás, olyan cselekedetek és érzések összessége, amelyek segítenek önmagunkkal jóban lenni, és magunkhoz őszintének maradni, megélni a vágyainkat, a választás szabadságát, és embernek lenni minden körülmények között. Ezt a szívünk megsúgja. Ha Őrá hallgatunk, nem lesz szorító érzés, visszanézni, amikor véget ér az itteni kalandunk! Rakovics Éva, a HR Specialista Akadémia alapítója, A SZÍV-TAN-KÖNYV szerzője

 

Évi új könyve a SZÍV-TAN-KÖNYV kedvezményes, bevezető áron vásárolható meg a WOMANITY FESZTIVÁLON, ahol előadóként is részt vesz! Kattints ide a részletekért!

Elérhetőség:

http://hrspecialista.hu/ - HR Specialista Akadémia

http://spirit4you.hu/ - Az életed filmjét Te rendezed!

http://szivtanoda.hu/  - Légy boldog, függetlenül a körülményeidtől! – Képzési rendszer

Szív-Tan-Könyv: http://szivtanoda.hu/sziv-tan-konyv/

Szív-Tan-Kör-Klub: http://szivtanoda.hu/tan-kor-klub/

Kíváncsi vagy, mit tehetsz a boldogságodért? http://szivtanoda.hu/1-elso-lepes-boldogsaghoz/

 Major Zsuzsanna, újságíró

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8512820766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása