Műanyaggal tervez futurisztikus ruhákat Dóra #értékesötletek
2017. július 28. írta: MajorZsuzsanna

Műanyaggal tervez futurisztikus ruhákat Dóra #értékesötletek

A Debreceni Művészeti Akadémia egykori diákja, Koska Dóra nem régen osztotta meg ruhakollekcióit a nagyvilággal. Szerinte az újítás fontos ebben a szakmában, éppen ezért keresi ő maga is a legkülönlegesebb alapanyagokat ruhái megtervezéséhez.

nevtelen_7.pngFotó: Kathi Tünde Hajnalka

 Mi volt a legértékesebb ötleted?


Koska Dóra, fashion designer: Komoly kérdés, de talán más merészebb anyagok felhasználása, mint a műanyag. Azért tartom, ezt a legérdekesebbnek, mert az utóbbi időben elterjedt ez a felhasználási forma a kifutókon, amelyet én is terveztem és használtam 2-3 évvel ezelőtt.

Hogyan építetted fel? Mi ösztönzött, vagy inspirált arra, hogy műanyagból készítsd el az általad megálmodott ruhákat? 

 

A futurizmus témája mindig is inspirált, ezért egyértelmű volt, hogy ehhez nyúlok vissza, és használom fel alapanyagként. Számomra a futurizmus az újításokat jelentette, a legjobb pedig az, ha ez az újítás őrült, hiszen a divatban ez elengedhetetlen. Szinte bármilyen anyagot felhasználhatunk egy kollekció elkészítéséhez, csak tudnunk kell a módját.

jukzukz.png
Mi a legnagyobb álmod?


Sokféle munkakörben dolgoztam az elmúlt évek során, de mindig visszatértem a divattervezéshez és a művészethez. Valamiért nem tudnék meglenni nélkülük, éppen ezért az álmaimat is erre építem. Különleges ruhákat szeretnék tervezni, majd pedig a kifutó végén állva meghajolni. Másoknak talán, ez túl nagy álomnak tűnhet…


Mit tanácsolsz azoknak, akik most indulnak el az útjukon?


Azt, hogy folyamatosan fejlesszék magukat, mert ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy előrébb jussanak. Nemsokára én is belevágok a jelmeztervezésbe, hogy minél több ismeretet szerezzek, és hogyha felkérnek ruhát tervezni, azt szívesen vállalom. Legyen sok kitartásuk, és rengeteg őrült ötletük! Koska Dóra, fashion designer

Az interjú Pipoly Beatrix készített, köszönjük neki! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr712674827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása