Egy menő kisvállalkozás ablak a világra #értékesötletek
2017. április 14. írta: értékes ötletek

Egy menő kisvállalkozás ablak a világra #értékesötletek

Segítettek elkészíteni a nyílászáró korszerűsítésre vonatkozó lakossági pályázatokat az ügyfeleiknek, emeleteket másztak, "hegyeket mozgattak meg" a Hovefa Nyílászáró Szaküzlet tulajdonosai és munkatársai, hogy most, tíz év eltelte után is fejleszteni tudjanak. Túlélték a gazdasági világválságot, és sosem adták fel. Kisvállalkozás, nagy kitartás és folyamatos tanulás. Az értékes ötletük így épül. Értékes Ötletek interjúsorozatunk aktuális részében Venczel Brigittával beszélgettünk.  

img_0642.JPG

 

 Mi volt a legértékesebb ötleted, ötletetek?

 

Venczel Brigitta, ügyvezető, Hovefa Nyílászáró Szaküzlet: Családi vállalkozásként indítottuk a  volt férjemmel, mindketten egy gyárba dolgoztunk, Hódmezővásárhelyen. Ő műszakvezetőként és irodavezetőként. Majd miután a  gyár bezárt, szerettünk volna saját vállalkozást indítani. Nyílászáró-beépítőként, akkor még alvállalkozóként kezdtünk el dolgozni, több cégnek, és innen jött az ötlet, hogy nyissunk mi egy  saját irodát. Makóra esett a választás, mi Földeákiak vagyunk eredetileg, és  ez tűnt kézenfekvőnek. Így indultunk el, 2006 október 16-án, immáron lassan 11 éve, ketten, én és a volt férjem, egy beépítőt vettünk fel magunk mellé. Egy szegedi cég viszonteladói voltunk, nyílászárókat, és árnyékolástechnikai termékeket kezdtünk el forgalmazni.

 dsc03165_1.JPG

Hogyan építettétek fel?

Szó szerint a semmiből építettünk fel mindent,  nem is az anyagi ráfordítás volt a legfontosabb, hanem az, hogy a szakmai tudást megszerezzük. Talán az is közrejátszott, hogy akkoriban árnyékolástechnikai eszközökből hiány volt. Az első két évben ezek voltak a legkeresettebb termékeink. Majd azt követően indult be A nyílászárók iránti kereslet. Ami segített bennünket, hogy akkor még nagyon jó energetikai pályázatok voltak, és segítettünk a megírásban, beadásban. Mindenki számára elérhető volt ez a lehetőség, és nagyon szerették az ügyfelek hogy ezeket elkészítettük, hiszen 25-30 százalékot visszakaptak a vásárlási árból.
img_3928.JPG
Az elején lakossági ügyfeleink voltak, azután egyre több intézménytől kaptunk megrendelést, iskolák óvodák, rendőrség, tűzoltóság rendelt tőlünk. Nem csak Makón, hanem a környező falvakban egyre nagyobb referenciát tudtunk felmutatni. Dolgoztunk a pitvarosi művelődési házon, a magyarcsanádin, a makói tűzoltóságon. Amire a legbüszkébb vagyok, hogy 2010-ben kilenc makói nyertes panelpályázat közül nyolc épületen mi dolgoztunk. Nagyon jó érzés, hogy az elmúlt évek bebizonyították, hogy van létjogosultságunk, hogy itt vagyunk, és jó szájízzel, és büszkén mondhatjuk ki a nevünket, pedig egy gazdasági világválságot is túl kellett élnünk. Az emberek ismernek, szeretnek bennünket. 
img_3944.JPG

Ma már jelenleg négyen dolgozunk, kisvállalkozásként működünk. Kibővítettük a szolgáltatási palettát a garázskapuk beszerelésével. Ami nagyszerű, hogy most is vannak pályázatok, amiben szívesen segítünk, mind cégeknek, mind magánszemélyeknek. Erről az üzletben lehet érdeklődni. Most is, mint eddig is minőségi alapanyagokkal dolgozunk, és szinte nincs olyan rendelés, amit ne tudnánk teljesíteni. Alumínium, fa, műanyag nyílászárókkal is dolgozunk, széles a termékpalettánk.
p1000816.JPG

Mit tanácsolnál másoknak?


Merjenek nagyot álmodni! Tudom közhelyesen hangzik, de valóban így van: kitartással mindent el lehet érni. Venczel Brigitta, ügyvezető, Hovefa Nyílászáró Szaküzlet

Milyen további terveid vannak?

Terv? Bővítés és fejlesztés. Két nagy álmunk is folyamatban van, de erről részletesen csak később szeretnék hírt adni. Mindkettő kézzelfogható fejlesztés. Hiszem, hogy tizenegy év után is kell tervezni, építkezni. Mindig előre!

Elérhetőség:
Hovefa Nyílászáró Szaküzlet
Major Zsuzsanna, majormedia.hu

Likeold facebook oldalunkat! 

<d

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3212424147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása