Suhanunk, lebegünk - szeptemberi összefoglaló
2017. október 11. írta: MajorZsuzsanna

Suhanunk, lebegünk - szeptemberi összefoglaló

Havi egyszer összefoglalom nektek mi minden történt a bloggal. Jöjjön a szeptember. Ez volt a nagy tervezések hónapja.

giphy_5.gif

Havi összefoglalónkban hozom a számokat, és a legfrissebb híreket. Ezek a mérlegek azért jók, mert nyomon követhető a blog fejlődése. A legutóbbi ilyen összegzést ITT olvashatjátok. 

Ha a fejlődés folyamatát szeretnétek látni, akkor üssétek be a keresőbe az összefoglaló címszót. 

Nem titok, a szeptember egyfajta új iránykeresés volt, vagy inkább úgy fogalmaznék, részekre szedtem az eddigi szolgáltatásokat, és újraépítem őket, hogy erősebbek, egyértelműbbek lehessünk. Együtt. 

Működik a www.ertekesotletek.hu oldal, ahol külön kiemelést kapott a Milliós Blog projekt is. Azt mondtam, üzleti valóságshow, és éppen ezért is marad olyan izgalmas, szóval jönnek még interjúk, videók, anyagok a résztvevőkkel, résztvevőkről, támogatókról. Mert nekem nem elég az, hogy tudjátok kik ők, azt akarom, hogy megismerjétek őket. Tehát az elkövetkezendő célok között szerepelnek ezek a rendszeres híradások is. 

Tervezem, hogy újra indulnak az iPades interjúk is, csak azt nem tudom még, mi lesz az, ami a majormedia felületen, és mi lesz az, ami a média platformon megy majd. Ezt ki kell alakítani, próbálni, csinálni. Hiszen minden folyamatosan így alakul, és fejlődik. Mindig előre!

Nagy tapasztalása volt a szeptembernek, hogy szeretnétek az interjúkat továbbra is a blogon olvasni. Így nem költöznek sehova, ami jó, azt miért rontanánk el. Így a blog továbbra is az interjúk egyik otthona lesz. Maga a honlap így másfajta funkciókat kap majd. 

Indulni fog a Hackeljük meg a karácsonyt projekt is, amiben nagyon számítok mindenkire. Ez egy közös munka lesz. :)

hey_legyen_egy_kozos_tervunk-.png

Ezen felül rendszerezem a facebook oldalt, és lesznek napi posztok az interjúk mellett még ezek változóan azzal a a céllal jönnek létre, hogy információt adjanak, vagy szórakoztassanak, vagy mondjuk játszhassunk, esetleg valamit együtt beszéljünk meg az oldalon. Ez az októberi terv a facebookon. Az insta oldal turbó csak ezután jön majd, talán novemberben. 

Nagyon sokat foglalkoztat az is, hogy mi kerüljön a majormediára, és mi ide, hiszen egyre inkább szeretnék olyan szakmai anyagokat is megosztani, ami segít mondjuk facebook oldal kezelésében, sajtószöveg írásban, és sok sok olyan dologban, ami nekem a szakmámból adódóan a kisujjamban van, nektek viszont hatalmas segítség lehet jókor, jó időben, a jó helyen. 

Ugyanilyen nehéz meghatározni tehát a konkrét termékeket, szolgáltatásokat amik az oldal köré épülnek, épülhetnek. Ezért szeptemberben nagyon sokat foglalkoztam marketinggel. Olvastam, kutattam, külföldi cikkeket vettem elő, szakmai csoportokba léptem be. Megvettem Bártfai Balázs Tartalommarketing a gyakorlatban című könyvét, erről később lesz egy reakció cikk vagy videó, nem tudom még. 

giphy_2_1.gif

Sokat foglalkoztat az is, hogy mögé kellene látnotok jobban a munkámnak, és tényleg, komolyan foglalkozni azzal, hogy önmagam is megmutassam nektek, ne csak másokat. De időben erre fordítok jelenleg a legkevesebb időt, mert ti  vagytok az elsők, mindig. 

Részt veszek egy kihívásban is, baromi izgalmas. Erről is szeretnék írni majd. Úgyhogy kb. ezer könyv ,szakmai anyag és videó, illetve legalább ennyi cikktéma van nálam, ehhez jönnek a napi interjúk hírek, ezek között lavírozok úgy, hogy a megszokott minőséget kapja mindenki, és semmiképpen se menjen át az oldal másba, mint amilyen céllal született. Ebből nem engedek. 

Nagyon sokat jelentenek a pozitív visszajelzések, az új követők, a megosztások. Azért is, mert egy új ösvényt taposunk. Ilyen oldal nincs másik, így, ahogyan én most dolgozom nem dolgozik más. Azért is lényeges a facebook, mert a látogatottsági számok onnan jönnek, és ez egyértelműen jól látható, hogy így lesz, amíg nem, lesz egy több milliós olvasottság mögöttünk. 

 

Nagy erőssége az oldalnak, hogy soha nem akar több lenni ami. Minden lekövethető, tisztán látható. Minden itt van, itt történik előttetek, veletek indutunk, veletek növünk fel. Támogatnunk kell egymást. Látom a közös célt, és ti is látjátok, mindannyian, és ez jó irány, ez a jó irány. Minden nap azért dolgozom, hogy ez így maradhasson.

Egyre többen értik, hogy miről beszélek, amikor azt mondom értékes hírek, egyre többen érzik, hogy kell egy irány, és egyre többen látják a közösségünket. Én pedig nyitott vagyok.

Akkor nézzük a szeptembert:

- a kevesebb anyag és az interjúk próba költöztetése kevesebb olvasót hozott: napi átlagos szám 300 fölött volt picivel, ez a 40-50 százaléka a szokásosnak.

112.223 lapletöltésnél járunk, ez mondjuk kb  tízezerrel több egy hónap alatt még így is. 

- még mindig nőnek folyamatosan a korábbi cikkek olvasottsági adatai

- facebook közösségünk egyre nagyobb, 1200 fölé értünk

- még mindig mobilról jöttök a legtöbben, facebookról

- továbbra is aktívak vagytok szívesen likeoltok, osztjátok tovább a posztokat.

Maradjatok velünk, építsünk tovább mindent! :)


Major Zsuzsanna, kreatív újságíró

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5212953845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása