Ötperces klipben az egész történelem! #értékesötletek
2018. október 02. írta: MajorZsuzsanna

Ötperces klipben az egész történelem! #értékesötletek

Az ősrobbanástól a XXI. századig vezet végig a Rímbe szedett történelem megzenésített klipje. A szerző: Ratkai Tibor makói író, blogger.

nevtelen_66.png

 A klip szövegét az a Ratkai Tibor írta, akiről ebben a cikkben írtunk.   Akkor azt mondta: 

"Kilencedikes voltam, amikor azon kezdtem el morfondírozni, hogyan lehetne a történelem lényegét úgy összefoglalni, hogy ne csak pár A/4-es lapra kinyomtatott rettentően unalmas évszám, személy, esemény és fogalom sorjázzon katonás rendben egymás után.

Mivel a versek mindig is kedvesek voltak számomra, ezért az emberiség históriájának a rímekbe foglalása tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak. Mint, ahogy az a kamaszkori ötletek jelentős hányadával lenni szokott, a szóban forgó elképzelés is a parkolópályára tett projektek kategóriájába került. Az ötlettől a megvalósításig körülbelül tíz év telt el, de úgy gondolom, kellett az érési idő, valamint a technika rohamos fejlődése, ami lehetővé tette, hogy nagyságrendekkel több olvasóhoz jutott el a megjelenés híre, majd maga a könyv is, miután ingyenesen hozzáférhetővé tettem a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán."

Most egy klipet raktak össze, ami 5 percben foglalja össze az ősrobbanástól egészen az űrhajózásig az emberiség történetét. A zenét Kenry26, a rajzokat Fox, a videót  DØ készítette. 

 

Major Zsuzsanna, hírmenedzser

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9114277719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása