Kalandok Anikó Mesekertjében! #értékesötletek
2017. szeptember 12. írta: MajorZsuzsanna

Kalandok Anikó Mesekertjében! #értékesötletek

Bertus-Barcza Anikóról már írtunk korábban, akkor mesélt ötletéről, ami azóta megvalósult. Egy kalandos játszóházat készített, ami bejárja az országot. 

nevtelen_17.png

szponzorált tartalom

Itt írtunk korábban Anikóról. Most újra meglátogattam, méghozzá a Makói Hagymafesztiválon, ahol  a cikkben található videó készült. Anikó elmondta, mi minden történt vele és a Mesekerttel, a legutóbbi interjú óta:

A tavasszal még csak gondolat formájában létező Mesekert május végére elkészült, és a Hagymás Grillfesztiválon debütált.  Akkor még kevesebb játékelemmel, és egyszerűbb megjelenéssel települt ki, de a gyerekek már akkor is nagyon jókat játszottak benne. Ez volt a legnagyobb öröm, hiszen ezért készült.

A játszóház mobil, bárhol felállítható, biztonságos és körbekerített a szülők nagy örömére. Jártunk már oviban, a Bödön Piacon, a Fürdőfesztiválon, a Csillagösvény Labirintusban, Ópusztaszeren. Nagy örömünkre a Hagymafesztiválon folyamatosan teltházasak voltunk. A nyár folyamán készült új dekoratív- és játékelemeket itt vehették először birtokba a kicsik.

Játékaink tevékenység-központúak, emellett észrevétlenül gondolkodtatnak és készségeket fejlesztenek.  A kiskertészet zöldségei, virágágyásai, gyümölcsfái nem csak dekoratívak, kertészkedés közben megtanulják, melyik zöldséget dugványozzuk a földbe, melyik nő bokorban és melyik a futónövény. Mindeközben színeket, formákat, méreteket kell beazonosítaniuk. Aztán jöhet a végtelenített rakodás az ágyásból a kosárba, a kosárból a talicskába és utána elölről az egész, megunhatatlanul.

18136233_1974682802546010_2022255486_n.jpg

Másik nagy kedvenc a dobáló-sarok, ahol célba dobhatnak, de közkedvelt a bábszínház és a mesefa is, ahol a fészkekbe lehet kisebb-nagyobb tojásokat pakolni a különböző madárfiókákhoz. A mesekirakóknál szükség van a jó megfigyelő-képességre, a rajzolófalon lehet krétával rajzolni, ahol a szivaccsal való törlés legalább akkora örömöt okoz, mint maga a rajzolás.  A bogár-csúszka pályán katicát lehet húzogatni, a fotópararavánoknál Erdei tündérekké és Kertész manókká lehet változni. Néha megesik, hogy a fészkekben eper terem és  az sem ritka, hogy a répalyukból kinő a tojás. De egy Mesekertben bármi megtörténhet…

Ez a cikk, és a videó az értékes Ötletek Blog Milliós Blog Projektjének részeként, az alábbi szponzorok támogatásával készülhetett el. Bővebben a támogatókról és a projektről a képre kattintva olvashatsz! Köszönet, hogy segítettek értékes hírt adni erről az értékes ötletről, így minél többen hallhatnak róla.

 

 800.jpg

 

Major Zsuzsanna, kreatív újságíró

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2312823580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása