Sikeres üzletember és Iron Man? Gábor kitartásával nincs lehetetlen! #értékesötletek
2017. augusztus 20. írta: MajorZsuzsanna

Sikeres üzletember és Iron Man? Gábor kitartásával nincs lehetetlen! #értékesötletek

Kiss Gábor tíz éve nyitotta banki ügyintézéssel, hitelekkel foglalkozó irodáját. Az első éve olyan volt, mint a mesékben: sikeresen működött minden. Azután jött a gazdasági világválság, de kitartott. 2017 nyarán teljesített az Extreme Man versenyt, ez 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és a maratoni táv lefutásából áll.

21015213_2108082862539336_2070505051_n.jpg

Mi volt a legértékesebb ötleted, és hogyan építetted fel?

Kiss Gábor, Benks Hitelközpont régióvezető, hitelspecialista: Az, hogy ki mertem lépni az alkalmazotti munkaviszonyból. Tíz évvel ezelőtt, 2007-ben a helyi televíziónál dolgoztam szerkesztő-riporter, műsorvezetőként. Nagyon szerettem, de keresnem kellett egy olyan munkát, amibe nem csak szerelmes vagyok, de meg is tudok belőle élni. Olyan tevékenységet szerettem volna végezni, amiben a saját lábamon állhatok. Sokáig agyaltam, hogy mit kellene, amiben jól is érzem magam, amihez van érzékem, tehetségem.

220338_63_bg170729_1710_1.JPG

Kerestem az ajánlatokat. Lapozgattam az újságokat, és akkor ráakadtam egy álláshirdetésre. Egy bank keresett pénzügyi tanácsadót. Jelentkeztem, behívtak interjúra, ahol elmondtam, én mit szeretnék csinálni. Azt tudtam, hogy nem akarok az a tipikus utazó bankár lenni, hanem nyitnék inkább egy irodát Makón, ahol élek.  

Eltelt pár nap, és visszajeleztek, hogy tetszik nekik az ötletem. Saját tőkéből kibéreltem az irodát, amiben azóta is vagyok a Szegedi utca 9. szám alatt, a rózsaszín házaknál. Az akkori banktól, ahol dolgoztam kaptam asztalt, felmatricáztuk, és elkezdtem nekik hozni az ügyfeleket.  Egy fillérem sem volt, hitelt vettem föl, hogy ki tudjak nyitni.
people-2590997_960_720.jpg

Nem volt ez kockázatos? Ennyire szükséged volt a változásra, a pénzre, vagy ennyire hittél magadban?

Nagyon hittem benne. Volt a városban egy pár bank, de én tudtam, hogy ez működni fog. Így is lett. Az első 6 hónap egy sikertörténet volt. Minden úgy történt, ahogy megálmodtam. Özönlöttek az ügyfelek. Hamar be is láttam: nem elég egyetlen bank szolgáltatása. Minden ember más problémával jött, másra várt megoldást. Nagyjából az emberek 70 százalékának nem csak személyi kölcsönre lett volna szüksége, amit akkoriban értékesítettem, hanem lakástakarék, lakáshitel, biztosítások után is érdeklődtek. Ekkor döntöttem el, még az indulás évében, hogy keresnem kell egy olyan bankot, egy olyan céget, ami sokkal szélesebb körben nyújt megoldást az embereknek. Így találtam rá a BENKS cégre.logo-site-bv.png

Nagyon tetszett a szolgáltatásuk, hogy teljesen díjmenetesen nyújtanak segítséget az embereknek, és hogy több bank szolgáltatásait lehet értékesíteni, így biztos voltam benne, hogy aki ezentúl bejön az irodába, az kap megoldást, bármilyen üggyel is keres. Hitelesebb is, hogy nem egyetlen bank szolgáltatását kell mindenáron az embereknek ajánlani, hanem az emberhez keresem a megfelelő szolgáltatást. Nyertes szituáció mindkét félnek. Nem vagyunk érdekeltek, hogy olyasmit erőltessünk az ügyfélre, ami nem ad neki tökéletes megoldást.

Éppen 2017-ben 10 éves az iroda. Nekem a jelenlegi szolgáltatásomban benne van az elmúlt 10 év minden tapasztalata, gyakorlata, tanulása. Jelenleg 15 bank szolgáltatásait tudom kiajánlani, napi szinten tudni kell, a változásokat, az új dolgokat. Folyamatosan tanulok, képzem magam az első perctől kezdve.business-2297833_960_720.jpg

Mi az, amit a legjobban szeretsz a munkádban?

Mindenki tudja rólam, hogy szeretek emberekkel beszélgetni, imádom a munkámat. Nálam a kérdés őszinte érdeklődés, nem látszat. Ha valaki bejön hozzám az irodába, éreznie kell, hogy feszengés nélkül beszélgethetünk. Nekem itt elmondják a legféltettebb titkaikat is, és én ezt nagyon megbecsülöm és tiszteletben tartom, ez egy bizalmi szerepkör. Az sem esik nehezemre, hogy közvetlenebb hangnemben kommunikáljunk, nekem ez magától jön. Az irodám nem egy sorszámhúzós, feszengős hely.

Imádok segíteni nekik, és nem is felejtik el. Engem ez lelkesít, 10 éve minden nap. A fizetésemet nem az emberektől kérem el, hanem a bankok fizetnek jutalékot. Az irodám komplett ügyintézéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy megszervezem az ügyvédet, a partnerünkkel az adásvételit, és az energetikai tanúsítványt is elkészítjük. Ha a hitellel együtt CSOK indítás is lesz, teljes körűen, díjmentesen segítek ezt is lebonyolítani. Elkészítem a teljes jövedelem vizsgálatot, így mindenki tisztában lesz azzal, hogy melyik banknál mennyi maximális kölcsönt igényelhet. Nincs bizonytalanság.

Nem kell 10 bankot végigjárnia ügyfeleinknek, és mindenhol kivárni a több órás sorokat. Ha kell, akár munkaidőn kívül fogadunk. Vége a több napos szabiknak, mindez a múlté. Elképesztő mennyiségű IDŐT és még annál is több PÉNZT SPÓROLUNK az embereknek.

20986315_2108082619206027_1444091286_n.jpg

Azért időközben volt egy gazdasági válság is. Ez neked is az lehetett. Hogyan élted túl?

Abszolút. Olyannyira, hogy nekem is volt hitelem, svájci frankban, minden éppen úgy érintett, mint bárki mást. 2009- 2014 között iszonyatosan nehéz volt életben maradni ezen a piacon. Megfordult egyszer, kétszer a fejemben, hogy bezárok. Nem fogom azt mondani, hogy nem.  De furcsa módon, azután mindig történt valami, ami túllendített a holtpontokon, valahogy mindig minden a megfelelő időben érkezett meg ahhoz, hogy tovább tudjam csinálni. Nagyon erős volt bennem a kitartás. Mindig arra gondoltam, hogy ez az állapot nem tarthat örökké, és vége lesz,, akkor ismét lesz egy szép korszakunk.

2014 után egy lassú emelkedés indult, azután magához tért a szakma, 2015 felétől most már egy nagyon emelkedő, intenzív folyamat indult el.

organic-1280537_960_720.jpg

Ezt a kitartást otthon láttad?

Biztosan otthon is. Édesapámtól is láttam, mert neki is voltak a vállalkozásában fel- és leívelő szakaszok, mint mindenkiében. Azt hiszem, vannak dolgok, amiket öröklünk, vagy látunk: hozzáállást, kitartást, munkát. Másokat tanulunk, miközben szocializálódunk, és azután pedig magunk keressük azokat a dolgokat, amikkel fejleszthetjük magukat.

Amikor elkezdtem ezzel a szakmával foglalkozni, rengeteget tanultam, vagy 300 könyvet elolvastam értékesítés és személyiségfejlesztés témakörben. Faltam a könyveket, a tudást szívtam magamba, és azonnal használtam is.  Rengeteg olyan könyvet olvastam, ami kitartásról, motivációról szól.

172200_12_pe170719_7130_1.JPG

Már kezdem érteni mi alapozta meg benned azt, hogy teljesítsd 2017 nyarán az Extrem Man versenyt, amivel Iron Man címet szereztél. Ez 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és a maratoni táv lefutásából áll. Ez emberfeletti. Te 14 és fél óra alatt teljesítetted sikeresen. Hogyan?

Ez egy folyamat végállomása volt. Képzeld el, 3 évvel ezelőtt az otthonunktól elfutottam az 500 méterre lévő Zrínyi oviig, és azt hittem a nyelvem a földet éri. Elkeseredtem, mert régebben sportoltam, rövidtávon futottam, teniszeztem és a sport az életem része volt. Ez azután elmaradt. Viszont érzetem, hogy hiányzik. Elkezdtem keresni egy olyan sportot, ami nem függ másoktól, amit egyedül is végezhetek. Így ugrott be a távfutás.

 

081632_40_pd170729_1888_1.JPGElkezdtem keresni a neten, hogy hogyan lehet 5 kilométert lefutni, és kiadott egy kezdő futóknak szóló edzéstervet. Ennek a módszerét használtam, fokozatosan. Szépen emeltem a távokat, egyszer csak áttörtem azt a határt, hogy ment egyben 3-4 hónap után az 5 kilométer. Ez adott egy akkora sikerélményt, hogy elég radikálisan elkezdtem pakolgatni a távokat. Azután megvolt az első 10 km egy óra alatt, 2015 szeptemberében az első félmaratonomat futottam. 2016 tavaszán a maratont. Tavaly 15 félmaratont, 2016-ban újabb maratont futottam. 2017-ben a Barcelona Maratont, és most az Iron Mant, ami óriási ugrás.

121739_22_w3170729_1375.JPG

Egy éve még azt mondtam, felfoghatatlan nekem, hogyan lehet egy ilyet végigcsinálni. Egy buli alkalmával pár pálinka elfogyasztása után Ábrahám Pali barátom, aki maga is teljesítette már az Iron Mant, azt mondta: hidd el, hogy menni fog, meg tudod csinálni, ne szarozzál!

Igaza volt. Így attól kezdve tudatosan készültem, heti tizenórás edzésekkel, hatalmas távokkal tudatosan, úszás, kerékpározás és futás. Minden nap reggel, este.

093419_87_fn170729_2737.JPG

Milyen nagy álmod van?

Szeretnék egy mediterrán országban egy rezidenciát, hogy a tengerparton legyen egy kis házam, ahol eltölthetek kis időt. Mindig érnek újabb és újabb impulzusok, nem tudom, hogy hol a vége ennek. A sportban mindig kell egy újabb motiváció, ami előteremti a munkát, az edzést, kell egy új cél mindig. Időket szeretnék javítani a futásban. Munkámban pedig az, hogy nem csak Makón, hanem mondjuk egy másik városban is lehessen irodám, akár alkalmazottakkal.

Mit javasolsz azoknak, akik most vágnak bele valamibe?

Próbáljanak olyan jellegű dolgot kitalálni, ami segíthet az embereknek, ami ad valamit! Hiszek az olyan vállalkozásokban, amik az embereknek olyasmit adnak,  amit nem kapnak meg máshol. A kitartás is fontos, sokszor látom, hogy belekezdenek az emberek olyan dolgokba, amiket nem csinálnak végig. Egy vállalkozás működtetése nem egy, két hónap alatt érik be. Sokszor hosszú évek munkája. Érdemes edzeni a kitartásunkat is, akár sporttal a munka mellett.

Elérhetőség:

http://www.mako.benks.hu/

Szegedi Utca 9-13, 
Makó, Csongrád, 6900
gabor.kiss@benkspartner.hu

Major Zsuzsanna, kreatív újságíró

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5012764852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása