Libor Mária, Limara az egyik legnépszerűbb hazai gasztroblogger. Kenyérsütést otthon ma már el sem lehet képzelni valamilyen Limarás recept nélkül. Online maga köré gyűjtötte a sok lelkes háziasszonyt, házipéket, videói több tízezres nézettségűek. Limara Péksége nevű facebook oldalának közel 80 ezer követője van. Értékes Ötleteket bemutató interjúsorozatunk aktuális részében vele beszélgettünk.
Limara és én fotó: promenad.hu
Mi volt eddig a legértékesebb ötleted?
Limara, gasztroblogger: Az, hogy 2008-ban elindítottam a blogot. Elég sokáig vívódtam, hogy belevágjak-e, hiszen akkor már sok gasztroblog volt, a többségük nagyon jó, és nem tudtam, hogy egy kenyeres, kelttésztás blog tud-e újat mutatni, vagy én elég hiteles tudok-e lenni. Végül vettem egy nagy levegőt és kb. 2 perc alatt létrehoztam a Limara Pékségét.
fotó: dining guide
Hogyan építetted fel ezt?
Limara, gasztroblogger: Nem is tudom, hogy én építettem fel, vagy a blog vitt előre engem, hiszen eleinte nem volt különösebb célom, csupán egy saját receptgyűjteményt szerettem volna létrehozni. A gyors népszerűsége engem is meglepett. Sorra érkeztek és érkeznek a mai napig a felkérések. Megjelenhettem újságokban, magazinokban, szerepelhettem rádiókban és televízió műsorokban. Süthettem rendezvényeken, fesztiválokon, zsűrizhettem színvonalas versenyeken. Érkezik sok-sok ajánlat és felkérés.fotó: limarapeksege.hu
Visszanézve azt látom, hogy nagyon jó volt a témaválasztás, hiszen a kelttészta, a kenyérsütés szinte mindenkiben nosztalgikus érzéseket kelt. Sokan mondják, hogy mozgalmat indítottam el, egyre többen sütnek otthon, egyre nagyobb az igény a minőségi pékárura. Az otthonsütők tábora ma már igen nagy, és még nincs megállás, napról napra növekszik. A blogot közel hetvenezren követik a közösségi oldalon, de van egy saját facebook csoportom is, aminek negyvenezer a létszáma. Csupa-csupa lelkes házipék. Néha magam elé képzelem, hogy hány konyhapulton várakozik a féltve őrzött, gondozott kovász frissen etetve, sütésre készen. Boldogság.
Mi a legnagyobb álmod, terved és mit teszel érte?
Limara, gasztroblogger: A legnagyobb álmom már megvalósult. 3 évvel ezelőtt megkeresett a Csipet Kiadó és felkért könyvírásra. Azóta három könyvem jelent meg. Amikor az elsőt a nyomdából kikerülve frissen, ropogósan, illatosan a kezembe vehettem, az elmondhatatlan érzés volt. Úgy éreztem, hogy az a rengeteg törődés, munka, energia, amit a blogba fektettem célba ért. Az pedig, hogy a könyveket ugyanúgy szeretik és keresik, ajándék számomra.
fotó: fb/limarapeksege
Mit tanácsolnál másoknak?
Legyenek bátrak és merjenek nagyot álmodni! Ma már a világhálónak köszönhetően könnyű megmutatni magunkat, a hobbinkat. De ahhoz, hogy sikeresek legyünk, hogy mások is szeressék azt, amit csinálunk, mindenképpen hitelesnek kell lennünk. És persze kitartónak, meg türelmesnek és céltudatosnak.- Limara, gasztroblogger
Honlap: http://www.limarapeksege.com
Facebook oldal: http://www.facebook.com/limarapeksege/
Ha tetszenek az értékes ötletek likeold facebook oldalunkat ITT!
Major Zsuzsanna, hirmenedzser
Likeold facebook oldalunkat!