Rászorulóknak adja a karácsonyi ajándékra szánt pénzt egy a makói család
2019. december 27. írta: MajorZsuzsanna

Rászorulóknak adja a karácsonyi ajándékra szánt pénzt egy a makói család

Hét évvel ezelőtt pénzt találtak, aminek hiába keresték mindenhol a gazdáját, nem lett meg, ezért jótékony célra fordította az összeget a makói Czene család. Azóta minden évben egymásnak adott ajándék helyett másokon segítenek. img_1696.JPG

A karácsonyi ajándékozás egy nem mindennapi formáját vezette be évekkel ezelőtt Czene Árpád és felesége, családja. Hét évvel ezelőtt pénzt találtak, aminek hiába keresték mindenhol a gazdáját, nem lett meg, ezért ahelyett, hogy megtartották volna maguknak, jótékony célra fordították. Azóta, 7 éve, minden évben egymásnak adott ajándék helyett másokon segítenek. - mesélte Czene-Kovacs Friderika és férje Czene Árpád. Hozzátették: otthon a feleségével így nem vesznek egymásnak ajándékot, csak a gyerekeknek.

Helyette az adakozás lett náluk a karácsonnyi szokás. "Óvónők segítenek kiválasztani a családokat, ők ismerik jobban a gyerekeket. Egyetlen feltételünk van ugyanis, hogy legyen oviskorú gyermek a családban. Kizárólag pénzt viszünk, amit borítékban adunk oda, így arra tudják költeni, amire a legnagyobb szükség van. Nem várunk sosem semmit cserébe, tiszta szívből adjuk, és mindig örülünk, amikor azt látjuk, hogy segíthetünk."- mesélték.

img_1697.JPG

Kérdésre elárulták, az sem ritka, hogy megkönnyezik az ajándékot, és sokszor hitetlenül fogadják, a teljesen önzetlen meglepetést, a készpénzt. Árpád elmesélte azt is, hogy megesett, a megajándékozott családfő később az ő vállalkozásukban talált munkát. Bár kérdeztem, mivel is foglalkoznak, Árpád azt mondta, nem szeretné, ha olyan áthallása lenne az adakozásnak, ami a vállalkozásukkal kapcsolatos, hiszen semmi köze hozzá. 

Az idén négy családhoz jutottak el, és tették szebbé az ünnepeket. 


Major Zsuzsanna, hírmenedzser

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5215367876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása