Sebő Tímea szüleitől tanulta a vendéglátás alapjait. A szülei lángos sütödéje messze földön híres volt, gyermekként sok időt töltött ott. Úgy is mondhatnánk, hogy a vérében van a vendéglátás, mindig mosolyogva, szenvedéllyel végzi a munkáját. A legnagyobb álma, hogy bármit tesz, azt örömmel tegye, és úgy érezze mint most, hogy: szeressen és szeretve legyen. Na ez a hangulat tölti meg a Falánk Falodát.
PR CIKK/REKLÁM/HIRDETÉS
Mi volt a legértékesebb ötleted, és hogyan építetted fel?
Sebő Tímea, egyéni vállalkozó, Falánk Faloda: Hatalmas álmokat tudok szőni! Erre még a szüleim tanítottak, és nagyon hálás vagyok nekik ezért. Azért jó álmodozni, mert mindamellett, hogy hitet ad és segít célokat kitűzni, terápiásan is gyógyító hatással van a zord világ elől menekülő lélekre.
2015 nyarán változás következett be az addigi életemben, újra reményekkel telve, sokkal színesebbnek, lehetőségekkel telinek láttam a világot, ugyanakkor bennem is lehetőséget láttak. A Falánk Falodát három évig más üzemeltette előttem, amit szinte készen vettem át. De természetesen szükség volt az egyéniségemre, az álmaimra, ötleteimre a siker megvalósításához. Ennyi a titkom: a lelkesedő énem. Így adott volt egy gyorsétterem hellyel és névvel együtt, de szerettem volna új recepteket, ételeket behozni. Izgalmas időszak volt, együtt kísérleteztünk hónapokig a szeretteimmel, akik mindeközben végig mellettem álltak. Így született meg az egyedi hamburgerünk, ami kizárólag minőségi alapanyagokból és sajátságos elkészítési módszerrel kerül a vendég tányérjára. Ugyanakkor arra törekedtünk, hogy olyat tudjunk nyújtani a vevőkörnek, ami még nincs Makón. Így született meg a gofri ötlete, ami a 80-as évek ízvilágát idézi.
2015 októberében nyitottam. Felidéztem gyermekkorom vendéglátós élményeit, ugyanis a szüleim valamilyen formában mindig ennek a szakmának éltek. Édesapámék voltak az első lángossütők a városban. Az általaluk működtetett fürdő büfében szerzett tapasztalatok, és következetes, határozott elvárásai tanítottak meg a szakma szeretetére, a vendég tiszteletére.
Milyen terveid vannak?
Sokat gondolkoztam a bővítésen, de rájöttem, hogy nincs rá szükség, mert az otthonos környezet, éppen ez a kis látványkonyha teremti meg azt a lehetőséget, hogy az ide betérők ne csak úgy érezzék, hogy bejöttek enni valamit gyorsan, hanem beszélgetünk, elmesélik a napjuk történéseit. Sokszor érzem azt, hogy olyanok vagyunk, mint egy család, akik éppen a konyhában beszélgetnek. Így lett közösségi tér is a Falánk Faloda, ahova beugranak az iskolások egy szendvicsre, itt reggeliznek, ebédelnek vagy vacsoráznak az emberek.
Mindig vannak előttem új célok. A legnagyobb álmom, hogy bármit teszek, azt örömmel tegyem, és úgy érezzem mint most, hogy szeressek és szeretve legyek.
Mit tanácsolsz azoknak, akik most indulnak el az útjukon?
Engedjék szabadjára a fantáziájukat, a kreativitás az alapja mindennek. Mert lehet minden utcában például egy fodrász, vagy egy büfé, de keresse meg azt az egy dolgot- vagy akár többet- amiben ő egyedi. Fontos a reális árrés, és hogy a vendég a pénzéért azt kapja, amit kér. A túl olcsó mindig gyanús, a túl drága pedig félelemkeltő lehet. Sebő Tímea, egyéni vállalkozó, Falánk Faloda
Likeold facebook oldalunkat!