144 év, 5 generáció- Lenhardték a szíjgyártás mesterei  #értékesötletek
2017. április 10. írta: MajorZsuzsanna

144 év, 5 generáció- Lenhardték a szíjgyártás mesterei #értékesötletek

Csodálatos dolog, amikor egy ősi mesterség apáról fiúra öröklődik a családban tovább. Lenhardték 144 évvel ezelőtt kezdtek el szíjgyártással foglalkozni. Szerepelt lószerszámuk a Trónok Harca című filmben, karikás ostorok, táskák, övek is készülnek most a műhelyükben. Öt generáció óta öröklődik a tudás a családban. Most ezt ötvözik a megújulással. 

munka_kozben.JPG

fotó: Borka Péter

Mi volt a legértékesebb ötletetek?

 

Ifj. Lenhardt Béla, szíjgyártó: A 144 év alatt sok minden történt. Bennem azok az ötletek élnek, amik a szemem láttára valósultak meg. Édesapám megalkotta a „keleti kantárt”, majd később ennek másik változatát az „Y” kantárt. Ezután „felfedezte” a bivaly bőrt, ami minden szempontból egyedinek számít. Ebből az anyagból kutyafelszerelések készülnek a mai napig. Ezekkel az ötletekkel hosszú időre óriási piacot nyertünk. Ezekből az időkből származó tervek, termékminták mind megvannak. Később a régi magyaros ostorszíjak újjáélesztése következett, ami szintén bomba ötletnek bizonyult. Mostanában pedig a humán felhasználású termékeink a legnépszerűbbek.

1922144_608002235940719_1094013595_n.jpg

fotó: Borka Péter

Hogyan építettétek fel ezt?

 

Ifj. Lenhardt Béla, szíjgyártó: A régi időkben sok szíjgyártó volt és a szakma átörökítése is szokás volt. Biztos megélhetést nyújtott, így adta magát a lehetőség. Később ez teljesen megváltozott. Ennek ellenére nálunk már az ötödik generáció koptatja a varrószéket. Ez annak köszönhető, hogy a Lenhardtok újító szellemű emberek. Mindig volt és van olyan ötlet, ami fellendíti vagy átviszi a nehéz időkön az üzletet. Jelenleg az online vonal kialakítása és tökéletesítése zajlik.

lenhardt_generaciok_1.jpg

fotó: Mata Gábor

Mit tanácsolnál másoknak, azoknak, akik most indulnak el az útjukon?

 

Ifj. Lenhardt Béla, szíjgyártó: Hogy ne hallgassanak a károgókra és sopánkodókra! Mindig lesznek emberek, akik a saját sikertelenségüket, félelmeiket vagy boldogtalanságukat látják mások szenvedélyében és tenni akarásában.

Szárnyalni csak úgy lehet, ha a célra koncentrálunk. Ne hagyjátok, hogy levagdossák a szárnyaitokat! Ifj. Lenhardt Béla, szíjgyártó

logo_szijgyarto.jpg

Milyen terveitek vannak?

 

Ifj. Lenhardt Béla, szíjgyártó: Jelenleg azon dolgozunk, hogy az internet segítségével a lehető legtöbb emberhez eljussunk, hírt adjunk magunkról és termékeinket – köztük a legújabbakat- így értékesítsük.

 

Elérhetőség:

Honlap: www.lenradthszijgyarto.hu

Facebook oldal: www.facebook.com/lenhardtszijgyarto1873

Cím: 6900 Makó, Kálvária u. 114.

Telefon: 06 62/ 213-102 

Major Zsuzsanna

 

Ha tetszett a cikk, likeold facebook oldalunkat, itt! Ha értékes ötleted van: ertekesotletek@gmail.com. :)

 

Likeold facebook oldalunkat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2512413719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása